Airco afvoer op centrale afzuiging

Vcwitte

  • #1
Een vraag namens een kennis, die vraagt zich af of hij zijn airco-luchtafvoerslang aan kan sluiten op de mechanische ventilatie.

Ik kan al bijna op mijn klompen aanvoelen dat dit niet de bedoeling is.

Kan iemand iets zinnigs hierover zeggen, wat kan er fout gaan ?

Bedankt !
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Hoi Vcwitte,

Gaan we er van uit dat er meedere woningen op aan gesloten zijn, of is het een zelfstandige woning?

Als u de luchtafvoerslang van een aircounit in de mechanische ventilatie mee laat lopen, verstoord u daarmee de afzuiginstallatie (de airco blaast zelf ook).

De afzuigbox zuigt meestal tussen de 125 en 375 M3/h af uit de woning. als u airco unit daar nog bij gaat staan blazen werken ze elkaar misschien wel tegen.

U krijgt dan dat de airco unit in het slechtste geval zelfs met werken staakt vanwege oververhitting omdat die de lucht niet kwijt kan.

Als het meerdere woningen zijn blaast u de warme afvoerlucht die meestal (veel) vocht bevat bij de buren naar binnen, het is meestal dan ook door de verhuurder of door afspraken van de VVE niet toegestaan dergelijk aansluitingen te maken.

VR Gr en succes ermee
 

Pepjo

  • #3
Ik heb zelf geen mechanische ventilatie, ook nooit gehad, maar ik denk dat er het volgende gebeurt : de airco heeft een geforceerde afvoer. De mechanische ventilatie ook. Als de airco meer druk zet dan de ventilatie "zuigt" , en dat lijkt me zeer waarschijnlijk, perst de airco de lucht die hij niet kwijt kan via de roosters in de verschillende ruimtes van het huis.

Dan ben je dus verder van huis dan zonder airco : je kruigt niet-verse, gebruikte lucht in je huis, dat ook nog eens niet afkoelt. :-|
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu