Centraaldozen in cellenbeton cascopanelen

Bruijnincx

  • #1
Goedemorgen,

Ons huis wordt uitgebouwd middels cellenbeton cascopanelen. Het dak wordt ook van deze panelen gemaakt. Ik vroeg me af welk type centraaldoos ik kan gebruiken in dergelijke platen. Is dat bijvoorbeeld: CA70R ? Normaal word dit type doos volgens mij ingestort? Hoe bevestig ik een dergelijke doos in dit plafond? Ook met MP75.


Ter info: Centraaldoos wordt (in tegenstelling tot kanaalplaten, breedplaatvloeren e.d.) niet geprefabt maar dient later ingeboord te worden langs de onderkant. Leidingen gaan bovenlangs naar buiten en worden over het "dak" (bovenkant plaat) naar de aansluitpunten geleid. Op dak wordt het uitgevlakt met eps, daarna isolatie en daarna dakbedekking.

Dank je wel voor jullie advies
 

@$T

  • #2
Je kunt ook de CD80R(vloerdikte 80mm) of CD100R gebruiken afhankelijk van de dikte van de prefab vloer. Dan "hangt"de doos aan de tuiten en het voordeel is dat je er recht(horizontaal) uit gaat wat weer een aantal bochte scheelt. Maar als de vloer nu al bv 150mm is kun je beter de CA70R nemen en een passend gat boren. Zie beschrijving bij dat type
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu