Cellenbetonblokken / veerankers aan houten trappaal?

Raaf2000

 • #1
Beste lezer,

Ik wil mijn halfdraai trap in de woonkamer afsluiten met portaal van celbetonblokken.

De vraag is of ik de veerankers aan de houten paal van de trap kan bevestigen? Zodat ik geen scheuren krijg als de muur gestuced is. Zo niet wat stelt u voor een deugdelijke stabiliteit (plafond is ook nog een verlaagd dus zijn gipsplaten) haaks op de celbetonblokken met nog kozijn met deur van 231cm.

Ps ter info. Tussen de muur en de paal wil ik halverwege de traphoogte (dus bij trede 8 een voorraadkast maken (kozijn met 2 deurtjes)

20210807_181422.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Wil je de naad tussen de wand en de trapspil weg stucadoren?
  Dat heeft geen nut, die naad tekent zich altijd af, 2 verschillende materialen.
  Veerankers voor de stabiliteit van de wand is prima.
   

  Raaf2000

  • #3
  @Rola, de naad tussen de cellenbetonwand en de trappaal? Ja goeie. Boel alsnog bekleden met gipsplaat. Celbeton werkt makkelijk lijkt me en meteen goede geluid isolatie.

  Wij wilde de bovenste treden ook laten stucen met stucanet.

  Wat stelt u voor? Houten geraamte beter?
   

  Impie

  • #4
  Houtskeletbouw lijkt mij hier een betere optie inderdaad - dan hoeft je vloer er ook niet uit en/of beschadig je die niet. Daarnaast heb je wat minder vuiligheid bij het bouwen, zeker als je anders die muur zou moeten gaan stucen.
   

  Raaf2000

  • #5
  Vloer gaat eruit, verbouwing totale woonkamer en keuken. wil niet dat als iemand een stoel ertehen aanschuift gelijk mijn gips plaat kapot is. (Althans dat beeld ik me dan in) zo kwetsbaar..
  Paal naar de trap is 6cm breed dus een ytong blok van 7cm breedtw zou ik hiermee ook 1cm de paal kunnen "bedekken". Idee?

  20210809_202926.jpg
   

  Impie

  • #6
  Zo kwetsbaar zijn gipsplaten niet, zeker als je de 12,5mm-varianten haalt. Als dat je zorgen zijn, kun je dat trouwens ook oplossen door eerst een laag OSB op de staanders te schroeven, en daarover pas de gipsplaten. Bijkomend voordeel is dat je dan zonder pluggen direct zware dingen aan de muur kan hangen.

  Maar goed, met ytong-blokken kan het natuurlijk ook. De aansluiting met het hout van de trap wordt wellicht wat lastig, maar daar heb ik verder geen ervaring mee.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu