Cellenbeton muurtje op houten ondervloer

Martijn74

  • #1
Goeie dag klussers!

Ik heb een vraag, ik wil in mijn huisje (1942) mijn toilet gaan verplaatsen naar mijn oude keuken.
Nu heeft de oude keuken een houten onder vloer, dus houten balken en latten daarop.

Nu wil ik graag een scheidingswand maken, van ongeveer 3 meter hoog en nog geen meter breed. Ik ben wat aan het zoeken gegaan, maar zie dat een cellenbetonblokken muurtje mij wel ok lijkt, maar ik kan alleen nergens terug lezen of het wel geschikt is met zo'n houten ondervloer.
Gaat het dan niet scheuren op den duur?
Of moet ik toch denken aan een houten frame, met gipsen platen?
(het jammere daarvan is dat je niet veel aan de muur kan hangen)

Ik hoor graag jullie reactie.
 

Fiesiekus

  • #2
Ook met gipsplaten kan je wel iets aan de muur hangen; bijv. door een houten plaat erachter te monteren.

Maar blokken kan ook; meestal wordt er dan eerst een balk van zo`n 4 cm hoogte met de overeenkomstige dikte gelegd. Lijm daarop de gebruikelijke kunststof profiel.
 

Fritz1972

  • #3
Is er een gevaar dat door de werking van de houten ondervloer de (gasbeton)blokken/metselwerk gaan scheuren? Daar is nog geen antwoord op gegeven.
 

DCB

  • #4
De boven beschreven oplossing van Fiesiekus is gewoon een gangbare manier, ik heb m zelf 3 weken geleden nog toegepast. Als dat gaat scheuren gebeurt het ook met gestucte gipsplaten op een houten frame...

Wat ik zelf wel een interessante vraag vind is het bevestigen van het profiel.

Ik heb ooit die profielen gelijmd met ik meen "wilde buffel"tix (mag geen merken noemen), echter kwam onlangs tot de ontdekking dat deze profielen niet te lijmen zijn, het is namelijk (pin me dr niet op vast) PPE. Je moet ze dus schroeven op de ondergrond.

Fiesiekus, wat is jou ervaring? Mijn toen gelijmde profielen staan er nog altijd.
 

Arievdberg

  • #5
Ik heb pas op een houten vloer , een bintje van 9 cm breed en 6 cm dik geschroefd. Daarop het profiel geschroefd en de 10 cm yton blokken gelijmd. Zo hier en daar een verankering in de muur ernaast en het muurtje staat goed en degelijk.
( uiterarad na een beschrijving op dit forum)


Wellicht heb je hier wat aan
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Als u de vloer moet openbreken ( riolering nieuwe toilet / waterleiding e.d ), dan kunt u , waar het muurtje komt, tussen de vloerbalken een raveling maken van dezelfde dikte en breedte als de bestaande vloerbalken. Deze zet u eenvoudig vast met regelankers.

Hierop kunt u, na aanbrengen oude vloerdelen, of ander materiaal ( zwaluwstaartplaat / lgw beton indien u de vloer gaat betegelen ) met een gerust geweten een cellenbetonblok muurtje neerzetten in een geleidingsprofiel. Wel om de 3 lagen ankeren in de bestaande muur.

De bovenzijde van het muurtje dicht u af met PU- schuim.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu