Cellenbeton muurtje voor inbouwtoilet

Shorty

  • #1
Hallo allemaal,

Ik wil een ombouw (240h x 82b x 24d) maken voor mijn inbouwtoilet, bestaande uit een betonnen buitenmuur links en achter, een cellenbetonmuurtje tot aan het plafond rechts en als front (waar het toilet aan hangt) 18mm watervast multiplex (tot aan het plafond).

Ik ben alleen een beetje confuus voor wat betreft de constructie, c.q. verankering van de cellenbetonmuur. Het zit namelijk zo; de originele koof bestond helemaal uit gips. Zowel de zijmuur, als de voorkant. Deze muurtjes (samen een L-vorm) stonden beiden met een plastic profiel tegen de buitenmuren en zowel onder als boven in de pur.

Boven pur begrijp ik. Onder kan ik alleen verklaren vanwege de ruwe betonnen stortvloer, maar dit is toch geen goed verankerde constructie?

Ik was nu van plan de Cellenbetonblokken van de zijmuur in het originele profiel te zetten. Het onderste blok wil ik vastzetten in cement, de daarop liggende blokken uiteraard lijmen en de bovenste centimeter met pur.
Deze blokjes zijn maar 24cm lang.

Moet ik nog muurankers gebruiken of het compleet anders doen?

Zijn die profieltjes alleen om scheuren in de hoeken te voorkomen?
 

Fiesiekus

  • #2
Waarom die zijmuur ook niet van watervast multiplex?
 

Shorty

  • #3
Lekker makkelijk, want met dezelfde tegeldikte als bij de oude tegels past mijn bad er dan gewoon precies tussen. :)

Ik wilde initieel ook de voormuur van cellenbeton maken, maar ik kan die paar centimeter extra ruimte aan de voorkant goed gebruiken. Vandaar!

Ben intussen iets verder met het nalezen over de verschillende bouwmethoden ; Die pur aan de onderkant zal wel gewoon gebruikt zijn om bij tekort aan een profieltje, toch een flexibele scheiding te maken.
Sommigen hebben het over optrekkend vocht, maar dat kan volgens mij ook in elke afwerklaag trekken die je over je ruwe muur smeert om hem glad te trekken ... toch?

Ik wil hem dus gewoon in het profiel aan de zijmuur zetten en dan op specie! Probleem?

Bedankt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu