Buitenmuur stuccen

pernut

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een dakopbouw met buitenwanden bekleed met knauf aquapanel. De voegen tussen de platen zijn gegaasd en gevoegd met knauf voegenvuller. De aquapanel platen zijn vervolgens geprimered met een quartz primer. Ik heb van de aannemer een halve pallet sm700pro gekregen. Vanwege budget wil ik het stuccen zelf gaan doen.

Ik heb een rol wapeningsgaas van een meter breed om daarmee banen over de hele muur te leggen. Nu begreep ik dat je die wapeningsgaas eerst in een dun laagje op de muur zet en als dat droog is doe je er nog een kleine centimeter overheen. Nu is mijn vraag; hoe krijg je die grote gaasrollen in dat stucwerk? Eerst opzetten en dan gaas ertegen en afreien? En dan verticaal of horizontaal? En tweede vraag, de buitenmuren zijn ongeveer 8 meter lang en 3 hoog dus red je het dan om die in je eentje op te zetten en dan af te reien of ben je dan te laat? Gereedschap heb ik redelijk goed voor elkaar, allerlei messen, schuurborden mengkuip menger etc is aanwezig. Iemand tips ? En een soort tijdspad?
Grt
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Deze klus is als onervaren stuccer niet echt aan te raden.
 

pernut

  • #3
Hoi,

Ik heb het uiteindelijk toch opgepakt. De eerste dag een dun laagje opgezet en de gaas in stroken geknipt van 3m. Deze er horizontaal ingezet met spakmes en beetje overlap.

De tweede dag de linkerwand gedaan en de derde dag de rechter. Heb hem opgezet en gelijk redelijk vlak getrokken met de spaan. Daarna als het wat harder was dichtgezet met mes. Het was veel werk maar goed te doen en het is voor een eerste stuc klus niet slecht, ben best tevreden met het resultaat als je er 85 euro per meter voor in je zak kan houden..

PXL_20231009_105246491.jpg
 
  • Like
Waarderingen: IJkenhout en Jackd

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu