Buitenmuur stuccen. Geleideprofiel zetten of niet?

Marcklusal

  • #1
Voor een buitenmuur heb ik oude stukken stuc weggebroken(zat los). In mijn enthusiaste heb ik ook stuc weggehaald wat niet meer mooi was etc. Kortom, van kleine klus naar zo'n 20 m2 gegaan.

Je moet zo zijn, dat er links en rechts van de m20, en ook boven nog stuc zit. Ik moet als het ware van de grond tot boven, en dan van links en rechts bijvullen.

Ik las dat binnen er vaak geleideprofielen gebruikt worden, die je evt kan laten zitten. Voor buiten is dat minder ideaal (roest?) Klopt dat?

Tweede vraag: Stel je maakt een geleideprofiel en haalt dei weer weg. Maar hoe maak je je profiel zooo dun? Alles wat ik tegenkom is bijna een halve cm op zijn minst.

derde vraag. Om een glad geheel te krijgen. Kun je ook een heeeel dun laagje stuc over de ' oude' maar nog goed vastzittende stuc smeren?

Laatste vraag: Ik moet ook om van die grote ventialtie openingen stuccen. Dat was mooi gedaan. Maar mij lijkt dat nogal moeilijk. Immers klein stukje, en je mag de openinen niet raken etc. Is het wellicht een idee, om dat gewoon NIEt te stuccen. En OP de stuc meteen een rooster te zetten? Of?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Plaats even wat foto's van de muur en de ventilatieopeningen.

Afreiprofielen zou ik altijd verwijderen, je blijft ze anders zien. Je kan ook eerst met mortel zelf een geleidestrook maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu