Buitenmuur klimop verwijderen

Trabby66

  • #1
Ik wil in het voorjaar mijn buitenmuren van het huis opnieuw gaan verven.

Helaas zit er veel klimop tegen die ook nog eens stevig vast aan de muur zit.
Weet iemand een goede en snelle manier om de klimop goed te verwijderen zodat je naderhand geen lelijke plekken blijft zien?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Eraf trekken en schoonspuiten met een hogedrukspuit?
Zal het meeste toch wel verdwijnen, lijkt me.

Alleen niet nu, beetje te koud, want je wordt er wel erg nat van.

Maar misschien weet iemand anders iets beters?
 

Trabby66

  • #3
Met de hoge druk spuit heb ik al geprobeerd. Gedeeltelijk helpt dit, maar er blijven toch veel resten zitten. Ook afsteken met een plamuurmes heb ik gedaan maar dat gaat heel moeizaam en de oude verflaag wordt aanzienlijk beschadigd. Na het over verven blijf je de beschadigingen goed zien.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Er zit niets anders op dan een staalborstel te gebruiken, strijk in de lengterichting van de stenen dan vallen de (kleine) beschadigingen niet op.
 

Elsa

  • #5
Klimop is vreselijk!
Ik heb het eraf getrokken, hoge drukspuit, met een mesje gaan scharpen, maar je krijgt het er nooit helemaal af, ook niet naar jaren, door invloed zon en vorst, je blijft het zien.
 

Dingena

  • #6
De enige manier om dit in zijn geheel aan te pakken, is zandstralen.
Wij hebben 3 jaar geleden een klimop die al jaren op een muur zat bij mijn ouders verwijderd en het geheel laten zandstralen. Maar in dit geval was het ook zo erg dat er voor een gedeelte opnieuw gevoegd moest worden. Dus al met al een zeer grote prijzige klus.

Ik geef het even aan omdat het perfect er nu uit ziet, ook al was het qua werk en prijs schrikken. Dus het is mogelijk, maar ... er zitten voor en nadelen aan. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu