Buitenlamp op timer

JFW

  • #1
Langs de voordeur heb ik een buitenlamp hangen welke ik wil gaan vervangen voor een huisnummer met LED (230v strip) erachter.

De lamp wordt momenteel geschakeld vanuit de gang wat ik omslachtig vind, dan 'moet' je er elke dag maar aan denken; oh het is donker, ik zal mijn lampje aanzetten.

Het liefst zet ik deze op een timer maar vraag me af wat hierin het makkelijkst is?
De plek waar de draden naar buiten lopen (zit in fals plafond meterkast dus kan dit 'ongezien' wegwerken) een opbouw stopcontact maken, hierop een tijdschakelaar en zorgen dat de ledstrip ook een stekker krijgt?

Of zijn er in de markt nog specifieke oplossingen die de toepassing van een opbouw WCD en klok in één gebruiken? Ik vind wel meerdere kloksystemen die je inbouwt in de meterkast maar 1, die zijn véél duurder dan simpele opbouw WCD en aparte klok en 2, dan heb ik een aparte groep voor een lampje dat lijkt me iets te veel van het goede.

Sowieso dus ook het schakeldraad vanaf de schakelaar tot aan de lamp verwijderen is geen probleem, dit gaat makkelijk via de centraaldoos en de leidingen.
En natuurlijk tegelijker fase en aarde naar de nieuwe aansluiting leggen.
 

Auto-Geen

  • #2
Een smart timer welke schakelt bij zon ondergang en opkomst is nog mooier. Goedkoper dan een schakelklok.
 

Fmrama

  • #3
Ik had eerst ook mijn buitenlamp op een analoge timer. Ik werd het een beetje zat om ‘steeds’ die pinnetjes om te zetten. Een tijdje een digitale timer gebruikt, maar dat was net zo omslachtig. Na advies vraag hier op het forum heb ik een wifi lamp (zonder bridge) in de buitenlamp gedraaid. Dit bevalt mij prima. Een paar schemaatjes aanmaken en het enige wat ik doe is periodiek via de app een andere schakelschemaatje aanklikken.
Wellicht is dit een idee?
 

JFW

  • #4
Dat is een interressante optie!

Maar zoals ik aangaf wil ik een ledstrip gebruiken en met zo min mogelijk tussenstappen, het liefst dus gewoon hardwire maar dat zal moeilijk gaan aangezien ik er een klok tuseen wil.

Weet iemand of er ledstrips zijn met een trafo o.i.d. die dus via wifi/bluetooth te schakelen/programmeren zijn?
 

Fmrama

  • #5
Het merk waarvan ik de wifilamp heb heeft ook ledstrips op wifi. Zie pm.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #6
Die wifilampen fabrikanten hebben eigenlijk allemaal hetzelfde assortiment, intern zijn ze gelijk maar aan de buitenzijde zit er een ander sausje overheen, hetzelfde voor de app.
Je hebt die serie's van de action, Lidl, Hema en nog vele anderen.
Er zijn ook led strips van die inkortbaar zijn.

Of je zorgt voor een wcd in je meterkast en gebruikt een slimme stekker.

Ik heb dat soort lampen inmiddels al een paar jaar hangen, nog nooit 1 vervangen en zolang er een redelijk wifi voorhanden is werkt het probleemloos, schakelen doe ik op basis van locatie. Ze schakelen dan met de zon ondergang/ opkomst mee, eventueel nog aanpasbaar.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Of gewoon de lamp schakelen via een (buiten op te hangen) schemerschakelaar.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #8
Ik denk dat een schemerschakelaar al 2 tot drie keer zo duur is als een wifi lamp.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #9
Ja, dat kan zijn, maar er zijn ook nog mensen, die géén smart phone of tablet hebben of zo'n ding niet willen gebruiken om apparaten aan te sturen. Ouderwets fysiek op licht laten schakelen is dan wel het meest voor de hand liggend.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu