Buitenkabel door spouwmuur

Slowy

  • #1
Misschien niet (helemaal) de juiste rubriek, maar ik vraag me af of ik ook een buitenkabel door een bestaande spouwmuur kan trekken. Van gat naar gat, waarbij ik de spouwmuur graag heel laat :-). Zie de foto; op plek A komt een centraaldoos, op plek B wil ik graag stopcontacten. Als ik op A en B een gat van 60mm boor, kan ik dan zonder teveel gedoe een buitenkabel doorvoeren van B naar A door de spouw? Of zit de isolatie dan in de weg, dan zal ik m toch buitenlangs moeten leiden...

Dank!!

Muur.png
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Theoretisch zou het moeten kunnen. Je kan bij een open stootvoeg meten hoeveel ruimte je hebt.
Eerst een touwtje met een gewichtje eraan laten zakken, die opvissen, kabel eraan en dan doortrekken.
 
Laatst bewerkt:

Slowy

  • #3
Goeie suggestie. Net met een stokje in een stootvoeg geprikt. Er lijkt voldoende ruimte te zijn voor afdalen van loodje en daarna de kabel. Ik ga het proberen in ieder geval. Dank!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Als er isolatie in de spouw zit, zal het niet meevallen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Hangt er vanaf hoe en wanneer de woning geïsoleerd is; zijn het schuimplaten die tegen de binnenmuur zijn gezet dan zit er vaak nog wel ruimte tussen de isolatie en de buitenmuur. zijn het steenwolplaten dan wordt de kans op mislukken al groter omdat die wel eens willen verzakken, is het achteraf geïsoleerd dan kun je het wel vergeten.
Maar met steenwolplaten wil het soms ook nog wel , ik gebruik hier altijd dunne elektrapijp voor (10 of 12mm) deze kun je nl. wel door de steenwol drukken maar dan moet je wel de ruimte hebben om in de spouw te komen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
Precies wat Gerrit zegt. Met schuimplaten tegen de binnenunit, lukt het prima om er nog een kabel door te voeren. Ik heb het al vaker gedaan als men er later pas aan dacht dat ze buiten ook wcd's willen.
 

Slowy

  • #7
Dank allemaal! Ik ga het proberen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu