Bruine laag onder pleisterwerk

JelmervS

 • #1
Hoi allemaal,

Onder het pleisterwerk op een muur in onze gang zit een vreemde, bruine, ruwe laag. Het lijkt net roestend metaal, maar op verschillende plekken is wel te zien dat het om een soort verf- of spuitlaag gaat. Deze laag is vermoedelijk al meer dan 40 jaar oud (jaren 30 woning).

Het probleem is dat het pleisterwerk erg slecht hecht op deze laag. Onze schilder geeft aan in 47 jaar nog nooit zoiets te hebben gezien. Weet iemand waar we hier mee te maken hebben?

Qua opties zie ik twee routes:
1) Alles afsteken, laag afschuren en opnieuw stuccen/schilderen. Ik twijfel of het stof wat hierbij vrijkomt wel helemaal fris is (twee kleine kinderen in huis).
2) Gipsplaten op de muur schroeven en die schilderen

Heeft iemand nog andere ideeën?

Groet,
Jelmer

36D8B6C9-7878-4292-A9B9-BE94C0E6EA1E.jpeg
683DB44B-8954-4102-9C86-EE25D895E56E.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pvr

  • #2
  waarschijnlijk betonemaille
   

  JelmervS

  • #3
  Betonemaille hebben we inderdaad in de gang als lambrisering zitten. Alleen is dit niet gebobbeld (rest van de gang wel) en beslaat dit de volledige muur aan één zijde van de trap (zie foto). Het overige betonemaille zit tot ong. 110cm hoogte

  E54E71AF-A1AD-49DC-BE6D-53F9AAA11B6F.jpeg
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Geen idee wat het is, maar is er een mogelijkheid dat het asbestverdacht is?
   

  JelmervS

  • #5
  Asbestverdacht? Ik hoop het niet. En ik heb ook geen idee hoe ik daarachter moet komen. Werden er in het verleden dit soort asbesthoudende materialen gebruikt voor op muren?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu