Broyeur op bestaande 40mm leiding of... ?

Remy1

 • #1
Hallo medeklussers,
Zoals zovelen hier ben ook ik bezig de badkamer op de 1ste verdieping te verbouwen. Hier is nu nog geen toilet maar moet er wel gaan komen.

Probleem waar ik tegenaan loop is een gietijzeren standleiding van ik gok 90 mm die verdwijnt in de betonnen vloer en zonder bereikbare kruipruimte.

Een mooie sanibroyeur was mijn plan, aan te sluiten op de bestaande 40mm pvc leiding.

Mijn vragen:
1.Is de bestaande constructie van pvc bochtjes op de standleiding (op de foto) geschikt voor de broyeur afvoer ?
2. Rioolontluchting naar het dak is nu 30mm, lijkt mij te weinig maar is niet te vervangen door grotere diameter. Ter hoogte van de broyeuraansluiting (roze pijl) heb ik evt. de mogelijkheid om naar boven te gaan met een extra ontluchting maar welke diameter?
3. Hebben jullie betere ideeen waar ik niet omheen kan

De standleiding vervangen voor pvc is op dit moment liever geen optie (zit half in de muur en in de betonnen vloer)

FB_IMG_1610277516453.jpg
20210110_121510.jpg


Alvast bedankt voor het meedenken
Mvrgr.
Remco
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Mijn ervaring is dat een rioolontluchting van 35 mm werkt. Echter er zijn meer factoren die van invloed zijn. De buizen in het systeem moeten het juiste afschot hebben zodat deze volgens de voorschriften drooglopen.
  Een buis van 40mm staat met een klein beetje tegenschot vol met water en dan werkt de ontluchting niet meer.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  beste advies is breek die leiding er uit die ijzeren en plaats een nieuwe.
  Oude woningen zit het beton van wc gewoon op zand gestort.
  We kapte vroeger gewoon de vloer open en maakt een nieuwe aansluiting op het riool en vaak brachten we de afvoer ook buiten die wc ruimte zodat je een nieuwe standleiding had en een nieuwe wc aan sluiting.
  En mocht ooit riolering vervangen moest worden hoefde je alles naar boven niet te vervangen maar gewoon buiten de wc op pakken.
   

  Remy1

  • #4
  Dank voor jullie reacties.
  De standleiding vervangen was in een "perfecte wereld" inderdaad mijn eerste keuze (verstandigst, goedkoopst, makkelijkst enz) maar in mijn situatie moet ik het doen met de "b keuze".

  Dus vraag ik me toch nog af of 2 ontspanningsleidingen van 30 of 40mm mogelijk zijn (of evt. een beluchter) en of de 4 90 gradenbochten problemen zullen geven met de hogere druk van de broyeur afvoer...

  Thx
  Remco
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu