Broodbakmachine vastgelopen aandrijfafas

RobBosma

 • #1
Beste klusvrienden.
Onze Broodbakmachine Inventum BM 25 liep vast. De deeghaak wilde niet meer draaien. Ik heb nu de behuizing gedemonteerd met daarin de as tussen deeghaak en aandrijfpoelie. Het draaien gaat moeilijk. Siliconenspray helpt niet. Ik twijfel of ik op de kop van de as met de hamer uit de asbus kan tikken. Of hoe moet je die as anders verwijderen?
Met dank
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Zo te zien zijn het zelfsmerende lagerbussen waar de as in loopt, spuit aan beide kanten de as in met wd40 of vergelijkbaar middel en laat dit een dag intrekken, daarna met enig beleid met een houten hamer of met een gewone hamer met een stukje hardhout er tussen de as eruit slaan.
   

  RobBosma

  • #3
  OK, bedankt Jan, dat heeft inderdaad geholpen kon het na een nacht intrekken de as er uit drukken. Hij draaide daarna weer soepel. Moet daar nog een soort smeermiddel in? want waarmee wordt een zelfsmerende lagerbus gesmeerd?

  Groeten,

  Rob
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Nergens mee, schoonmaken is voldoende, de lagerbussen zijn zelfsmerend, alleen vuil en vooral roest veroorzaken vastzitten van de as.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu