Bromtoon warmtebox stadsverwarming

HaraldV

  • #1
Goedenavond,
Onze slaapkamer bevind zich boven de meterkast in de hal. Sinds een paar dagen horen we een naar zoemend/brommend geluid uit de meterkast. Nu blijkt dat dit uit de stadsverwarming warmtebox komt. Als ik op de meter naar de doorstroming kijk, zie ik nu dat er water door de box gaat (40l/h) terwijl we geen water opvragen.Hoe kan dit? Alle verwarmingen en warm tapwaterkranen staan uit.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Wat ik uit een ver verleden weet is dat de thermostaatknop met afstandsvoeler van het tapwater
kapot kan gaan. Als dat zo is dan blijft de set het tapwater continu opwarmen.
 

HaraldV

  • #3
Dank voor je reactie. Deze zit in de warmtebox en daar zal de leverancier van de stadsverwarming (ennatuurlijk) dus bij moeten komen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Het ding hoort niet te brommen.
Ja Ennatuurlijk is verantwoordelijk voor de set.
 

HaraldV

  • #5
Dank voor de reactie. Zie net ook een sluipverbruik obv stand meter gisteravond en vanochtend. Geen warmte opgevraagd en toch 0,02GJ verbruik. Ik zal ennatuurlijk bellen.

BAE5B7FB-A29C-420C-81D7-BCFC58B88973.png 46C27576-7ACB-4E2A-8D7E-BE85DFAC3AC7.png
 

Auto-Geen

  • #6
Is waarschijnlijk voor het op temperatuur houden van de warmwater voorziening.
 

HaraldV

  • #7
De monteur is net geweest en heeft de warmtebox open gehad. Hier zit een veer in welke blijkbaar niet goed meer was afgesteld waardoor er constante doorstroming is. Hij heeft iets met die veer gedaan en nu is doorstroming weer 0,- l/h wanneer we geen ww opvragen. Het bromgeluid kwam volgens hem niet uit de box maar van de messing klep met het motortje er achter. Vervanging van deze klep met motortje zou circa 550,- kosten. Ik zal eens wat installateurs bellen voor prijsopgaaf en afwegen wat te doen. Het bromgeluid is zo af en toe (niet structureel) en verder werkt de vloerverwarming nu goed. Jullie bedankt voor het meedenken!

9712368F-94A8-4E2D-99FD-837837FD49EC.jpeg image.jpg
 

Auto-Geen

  • #8
De klep kan geluid maken als ie om loopt. Als tussen de klep en de motor een rubber ring geplaatst word heb je kans dat het over is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu