Bromtoon in vaatwasser

Klussergijs

  • #1
Onze Siemens Vaatwasser SX65M036EU52 geeft bij alle wasprogramma's een hinderlijke bromtoon.
Na 4 minuten vullen en opwarmen start het wasprogramma. De watercirculatie lijkt in orde, de sproeiarmen lijken goed te draaien.
Na 1 minuut wassen begint het brommen gedurende ongeveer 2 minuten en dan gedurende het wassen hoor je elke paar minuten een korte brom van meestal 2, soms 4 seconden.
Wat kan dit zijn? Ik mis de kennis hoe een vaatwasser precies werkt, welk onderdeel komt er in werking ongeveer 1 minuut na de start van het wasprogramma? Dan start die brom altijd gedurende een twee minuten.
De soda wasmethode heb ik al toegepast.
Wie kan mij helpen?
 

Remmus

  • #2
Ik heb iets vergelijkbaars met mijn Siemens vaatwasser. (denk ik, want ik weet niet hoe jouw bromtoon klinkt). Het stop als ik even tegen de deur bonk.
Het schijnt een constructiefout te zijn die optreed als de vaatwasser niet 100% recht staat.
 

Klussergijs

  • #3
Zou het van doen kunnen hebben met poedervormig wasmiddel? Ik heb de vaatwasser een paar maal een programma laten draaien zonder wasmiddel en het geluid lijkt sterk af te nemen. We gebruiken sedert een paar maanden wasmiddel in poedervorm en de herrie hebben we sinds een maand of zo.
 

Klussergijs

  • #4
Het ligt toch niet aan het poedervormige wasmiddel. Het geluid is weer helemaal terug. Ik kreeg de tip dat het aan de terugslagklep zou kunnen liggen, verkalkt of een kapotte veer... Heeft iemand hier ervaring mee? Een klap tegen de deur helpt helaas niet Remmus.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
Zeepbakje kan het zijn......
 

Stefanwil1

  • #6
Ik heb het ook. Heb geen idee waar het aan licht, maar heb er ook niet zo veel last van. En voor de rest werkt die prima dus heb er geen probleem mee.
 

Klussergijs

  • #7
Probleem opgelost: plaat voor bodem vaatwasser weggenomen, omschakelklep boven- en onder-sproeiers leek de herrie te maken. Wilde nieuwe bestellen maar toen ik alles teruggeplaatst had was het geluid weg..... Inderdaad blijkt het zo te zijn dat de geringste vibratie of onbalans veel herrie kan veroorzaken
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu