Bosch SGS 5602 vaatwasser bromtoon

A

Anonymous

Gast
  • #1
Sinds enige tijd weigert deze vaatwasser dienst. Het begon met af en toe langer over de laatste minuut doen maar toen was alles wel schoon. Dit werd steeds minder. Nu horen we op alle programma's alleen een bromtoon. Ik vermoed de watertoevoer (waterstop?) maar zou graag weten hoe ik daar achter kan komen.

Mario
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Nu ik het zo terug lees is bromtoon best een vreemd woord. Hij bromt dus. :lol:
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hallo Mario, brom komt vermoedelijk uit de hoofdmotor, is niet echt een klusje om zelf te doen
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Wie bel ik het beste voor reparatie (betrouwbaar, mag zonder bon :-). Regio Rotterdam?
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Hallo Mario, zelf kom ik uit Noord Holland en Regio Rotterdam is mij te ver, advies vraag eens bij vrienden en familie naar hun ervaring mbt reparatiebedrijven en kies daarvan degene die je het beste overkomt, een andere, maar dure keuze is Bosch( is geproduceerd door Siemens) zelf bellen, maar dat kost aanmerkelijk meer dan een goed bedrijf uit de buurt. Kijk ook eens bij kleinere verkoopbedrijven met een eigen service dienst of kijk een op de dealerlijst van Siemens,https://www.siemens-home.bsh-group.com/nl/ voor een dealer in de buurt
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Bedankt voor de tip Witgoedmonteur. Jammer dat je in NH zit...
:cry:
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
We hebben nu het linker paneel open van de vaatwasser. Daar zie je de waterhuishouding. Wanneer we helemaal onderin een vlottertje met de hand 'tillen' dan begint de vaatwasser dus wel water te pakken. Weet iemand of er online een schema te downloaden is van deze Bosch? Of een manier om te resetten eventueel (om even geprobeerd te hebben)?
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Het klinkt een beetje onlogisch!

Het vlottertje tillen zou mi juist de kraan moeten afsluiten, ivm lekkage op de bodem, maar misschien bedoel je het net andersom. In eerdere antwoorden werd meestal genoemd dat de de vaatwasser schuin moet houden om het water op de bodem weg te laten lopen, hij zou het dan weer moeten doen. Je hebt niet vermeld of dit al gedaan is. Kijk in elk geval de diverse storingen aan vaatwassers op deze site eens door, er komen veel identieke problemen voor! Schema's zijn voor "leken" nooit te downloaden, van geen enkel merk witgoed. Je zou één van de monteurs op de site dat kunnen vragen, geef dan wel het E-nummer!

Methode om te resetten staat meestal in de gebruiksaanwijzing.
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
Terwijl de linker zijkant van de vaatwasser open was en daar geen water kwam, vond mijn partner de gebruiksaanwijzing. Daarin stond hoe een programma te onderbreken (2 programmatoetsen tegelijk indrukken voor 3 sec). Ik heb dit geprobeerd in de hoop dat het een soort van reset zou zijn. Toen begon hij ineens water te pakken (met de timer op 0).

Een tijdje aangezien en toen de machine uit gezet. Nu heeft hij zojuist het kortste programma afgewerkt. Zonder problemen. Weliswaar zonder afwas erin maar de stoom vloog naar buiten toen ik hem na afloop opende. Ik ben benieuwd of hij het nu goed blijft doen. Anders vrees ik dat het probleem misschien in de klok zit. Dan is hij denk ik zo goed als afgeschreven.

Zou het mogelijk zijn dat de waterstop op de een of andere manier ervoor heeft gezorgd dat hij geen water meer pakte (misschien intern in de vaatwasser een extra beveiliging die ik d.m.v. de toetscombinatie heb opgeheven?)
 
A

Anonymous

Gast
  • #10
Vaak is de oorzaak van dergelijke problemen vervuiling van de unit waar de 2 rode schakelaars opzitten, de ene is een waterhoogteschakelaar, de andere is een aquastopschakelaar. Het geheel waar dit opzit is vaak vervet en beschimmeld, ook de slang hieronder vandaan naar de onderkuip is vaak dermate vervuild dat een goede doorstroming is belemmerd.

ADVIES: haal de slang en inlaatunit los van de machine( KIJK UIT VOOR DE PLAATSING VAN DE BEDRADING VAN DE SCHAKELAARS) en maak het geheel schoon en plaats het terug.

Dit is geen garantie dat hij het weer doet, maar de kans is erg groot van wel. Kom na dit uitvoeren en toch nog problemen terug met een NIEUW bericht
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu