Brommende intergas combi kompakt hr 22

Dyane_maniac

  • #1
Een goedenavond allemaal,

Mijn intergas combi kompakt hr 22 uit 2003/4 geeft een zeer luid brommend geluid (tuba geluid), dat voornamelijk optreedt bij het net "in gebruik nemen" dus; warm water tappen of de kachel die aanslaat. Het gebrom wordt langzaam minder frequent tot ie weer (even) stil is. Het probleem is zomaar ineens ontstaan. De ketel doet t verder prima.

Bij het zoeken kwam ik de combi op intergas en brommen/resoneren zeer vaak tegen:-( verscheidene antwoorden werden gegeven, maar helaas zonder een mededeling van de poster wat het nu uiteindelijk was.

Gezien de klachten en het plotselinge optreden van de klachten ben ik bang voor een stukkend gasblok? Dat is zeker een duur grapje?


Sifon heb ik al bekeken en is schoon. Iets anders wat ik zelf even kan checken? Ik hoor anderen over de kleur van de vlam... dan moet zeker de bovenste kap er ook af? Of hebben deze mensen een ouder type dan mij met zo n kijkvenstertje? Doe ik er goed aan dit even te checken op evt iets simpels ipv gelijk de monteur bellen?

douwe -was even bang voor een koude kerst-

Intergas HR resonantie
Intergas Kombi Kompakt HR 28
Intergas HR22: irritant zoemend/brommend geluid
Brommend geluid intergas CV ketel
 

Xr8

  • #2
Het kan inderdaad best eens het gasblok zijn, dat schijnt bij deze ketels vaker voor te komen. Het kan echter ook zijn dat de gas/lucht verhouding niet goed staat. Dit is af te stellen door een servicemonteur met de juiste meetapparatuur, en is een onderdeel van een onderhoudsbeurt.

Succes ermee.
 

Ketelman

  • #3
Het beste is de monteur te bellen.
Ik weet dat dit niet het antwoord is waarom U op een klus site komt kijken maar meestal is een brommend geluid bij de start een zaak van onstabiele verbranding.
Zou kunnen komen door een defect gasblok maar kan ook simpel een afstelling zijn.
In beide gevallen is het noodzakelijk dat een monteur de gasdruk meet en juist afstelt.
 

Dyane_maniac

  • #4
Ketelman schreef:
Het beste is de monteur te bellen.
Ik weet dat dit niet het antwoord is waarom U op een klus site komt kijken
Nee hoor, ieder zijn vak. En ik wil ook zeker niet prutsen aan een cv. Maar ik wil wel altijd weten wat het eventueel kan zijn.

Ook kan ik echt wel het e.e.a. dus dingen die voor een handig iemand te checken en/of te repareren zijn wil ik wel altijd graag weten voordat ik een monteur bel.

Maar ik begrijp dat er verder voor mij niets te doen valt behalve de monteur bellen.

douwe
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #5
Het is een bekend geluid het is net een loeiende koe.

Controleer eerst of de condens afvoer achter het gasblok niet verstopt is.

Is deze open dan komt u toch bij het gasblok terecht.

Het gasblok zal dan, wat ketelman al zegt, afgesteld moeten worden, wanneer dat niet lukt zal het onderdeel moeten vervangen.
 

Dyane_maniac

  • #6
Beste mensen,

Zojuist is de monteur langs geweest en het probleem is hopelijk verholpen. Wat ik niet wist is dat er inwendig (waar weet ik niet precies, want mijn vriendin was thuis) nog een sifonnetje was, welke inderdaad totaal verstopt was. Omdat ie hierdoor dus problemen heeft gekregen met de juiste gas lucht mengsel, moest de ketel ook afgesteld worden.

Dit is dus ook gedaan en waarschijnlijk is het nu over en hoeft het gasblok niet vervangen te worden. De rekening viel mij gelukkig mee. Terwijl het bedrijf hemelsbreed 300 meter van ons huis zit, waren de voorrijkosten 80% van de totale kosten :-)

Ook heeft de monteur het opwarm iets (geen idee hoe dat heet) uitgeschakeld, zodat de ketel niet de hele tijd een halve liter water warm houdt. Ik wist niet dat dit uitgeschakeld kon worden, maar werd wel gek van het vele aanslaan van de ketel.

Dus: goed besteed geld.

Iedereen bedankt voor de suggesties en tips!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu