Intergas HR22: irritant zoemend/brommend geluid

A

Anonymous

Gast
  • #1
Na wat aanloopproblemen (zie: geen cv Intergas HR 22 7 Rob Witjes ) draait de ketel eindelijk. Ik heb toch nog een paar vragen:

1) Ik vind dat de ruimtes langzaam op op temperatuur komen. Dat zal wel door de modulerende thermostaat komen, maar die heb ik thuis ook en daar gaat het veel sneller.

2) De ketel maakt een irritant zoemend/brommend geluid. Als je naast de ketel staat valt het wel mee, maar op de begane grond en de 1e etage is het duidelijk te horen. Dat is toch niet normaal! Ik heb op het internet gelezen dat ik niet de enige ben met dit probleem. Is hier iets aan te doen? Moet ik het vermogen weer terugdraaien naar 50%?

Ik heb iets gelezen met de gasdruk?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hallo Rob,

Het brommen van de ketel komt door de brander. Als de gas/luchtverhouding niet helemaal goed is dan hoor je een brommend geluid. Dit geluid kan zelfs zeer hard zijn. Om dit te verhelpen heb je meetapparatuur nodig. Probeer eerst het sifon onder de ketel schoon te maken en weer te vullen met water. Het afstellen van de brander kan met een CO meter, maar het kan ook met een goede (gas) drukverschilmeter. Terugdraaien van het vermogen is niet de oplossing.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
De ketel moduleert terug naar n vermogen van 10%, daarbij heeft hij moeite met de juiste gas/luchtverhouding. je moet dit op 30% instellen. dan is het probleem waarschijnlijk wel verholpen. hoe dit te doen staat waarschijnlijk in de handleiding.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu