Branders gasstel Pelgrim PF6139RVSAE/P2 slaan uit

Systze

 • #1
Mijn ouders hebben een gasfornuis, recent is mijn moeder opgenomen wegens covid-19. Mijn zus heeft toen de zorg voor mijn vader op zich genomen. Toen ze wilde gaan eten koken, deden de gaspitten het niet goed, ze heeft een locaal bedrijf langs laten komen, hebben wat vervangen, maar nu branden 2 branders niet.
Wel als je de knop ingedrukt houdt, bij loslaten gaat gas er vanaf. Nu mijn moeder gelukkig weer thuis is, vindt ze het vervelend maar 2 branders kan gebruiken.
Ik heb me ingelezen, las over terug trekken van de knop, of mogelijk thermokoppel vervangen.
Echter ik kan de knop niet verwijderen, ben bang alles stuk trek, zo zwaar zit deze vast. Ben gewend met knoppen zijn die je er af kan trekken, maar dit zit zo vast, met er achter een busje en een veer. Hoe kan ik deze het beste verwijderen? Dan kan ik testen of het daar aan ligt.
Het is niet helder wat het bedrijf heeft gedaan, zijn niet te benaderen, maakt het niet makkelijker op, volgens mijn zus, wist het bedrijf het ook niet, beter nieuwe bestellen was de uitleg.
Heeft mijn moeder liever niet, is gewend met dit fornuis en ziet er nog als nieuw uit.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Staan die knoppen die het niet doen iets meer naar binnen dan de andere twee?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Graag een paar foto's waar o.a. de veertjes op te zien zijn.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu