Bovenblad verwijderen

Lorac

  • #1
Hoe kan ik het bovenblad verwijderen van mijn vaatwasser Bosch SMS4EKW02E?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Dat doe je door te googlen, dan zie je bij de 4ehit de pagina van de fabrikant, en daar staan tig handleidingen, en kun je de volgende tekst lezen:
4.1.1 Werkblad verwijderen 1. Verwijder de twee schroeven aan de achterkant (1) (optioneel). 2. Druk beide vergrendelingen onder het werkblad omhoog (2)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dat bovenblad van (specifiek) deze machine ziet er zo uit als in deze link (klik) te zien.
Zie met name het tweede plaatje, bekeken vanaf de onderkant.
Geen schroeven te zien en ook niet duidelijk welke vergrendelingen je weg moet drukken.
Zelf kan ik zo niet zien hoe je dat zou moeten losklikken.
Misschien van binnenuit aan de voorkant een paar lipjes wegklikken?

Vraag is waarvoor @Lorac het bovenblad wil verwijderen.
 

Lorac

  • #4
Bedankt voor de reacties en hulp. Het zijn geen schroefjes aan de achterkant maar aan de voorkant van de vaatwasser kun je met een schroevendraaier twee palletjes indrukken. Het bovenblad schiet dan los aan de voorkant en de achterkant gaat makkelijk los door het blad voorzichtig naar boven te bewegen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Precies zoals ik dacht. Gelukt dus. Wat wil je ermee doen zonder het blad? Onderbouwen onder een aanrechtblad?
Let er dan wel op, dat je een extra onderdeel nodig hebt. Volgens de installatiehandleiding, die je hier (klik) kunt downloaden, moet je een soort afdekplaat (na)bestellen en en die onder het aanrechtblad bevestigen met de bijgeleverde spijkertjes. Die plaat heeft het bestelnummer 114294 en is te vinden door met dat nummer te googelen. Hij kost ongeveer 19 Euro.

In die installatiehandleiding is trouwens ook te zien, dat je die twee lipjes moet wegbuigen om de bovenplaat te verwijderen.
Zie de bijlage.

019004.jpg
 

Lorac

  • #6
Beste Kees. Bedankt voor je hulp en tips. Het bovenblad van de vaatwasser moest eraf anders paste deze niet onder het aanrechtblad. Ik had al tape geplakt onder het aanrechtblad, maar een metalen plaat is misschien wel beter. Ik ga het bestellen. Nogmaals mijn dank en met vriendelijke groeten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu