Bout past niet in de einddoos.

HAJ

  • #21
Bepaalde bepalingen uit wetten worden nader ingekleurd door besluiten of regelingen. Zo kan enigszins duidelijkheid worden gegeven aan open normen.

Het bouwbesluit dient dus onder andere ter ondersteuning van de Woningwet. Wetstechnisch houdt het daar op. Dat men in " het beroepsveld" tot, bijvoorbeeld, NEN 1010 is gekomen wil niet zeggen dat deze regels dezelfde status hebben als een wet of besluit. Het beroepsveld voelt NEN 1010 wel degelijk als wet. Dat is natuurlijk heel goed, maar zoals gezegd mag en kan in gevallen gerust ervan worden afgeweken.

Maar goed, ik kan uren vertellen over wetten en wetgeving (ik doe in mijn werk niets anders), maar terug maar waar het topic over startte. Ik heb hier in huis namelijk precies dezelfde inbouwdozen als Hermagaddon (bouwjaar van mijn woning betreft 1964). In de oude inbouwdozen hier zat alles gemonteerd met "kabouterboutjes" van hoogstens een halve cm lengte. Echter, de nieuwe m3 bouten passen bij mij perfect.

Wat wellicht kan helpen en bij mij zeker heeft geholpen is om de ogen van de inbouwdoos licht (en met beleid) rechter te buigen. Daarnaast kan het zin hebben de schroefdraad licht te smeren.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #22
Vergeet hier niet correctieringen te gebruiken :idea:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu