Bosch wfs 4030 wasmaschine blijft water pakken

Pimbo

  • #1
Ik heb een Bosch wfs 4030 wasmaschine. Sinds gisteren blijft deze steken in zijn programma, hij blijft water pakken. Toen ik gisteren de was eruit wilde halen was ie nog steeds water aan het pakken, zat de de maschine helemaal vol met water en was hij ook aan het pompen.... zonder hiermee te stoppen.

Heb jij enig idee waar dit aan kan liggen en hoe ik dit kan verhelpen? Ik vind het eigenlijk zonde om deze maschine nu direct al af te schrijven en een nieuwe te kopen, ik wil zeker een poging wagen om dit zelf op te lossen. Alle hulp is welkom.

Met vriendelijke groet,

Pim van Vuuren
 

Co de Witgoedman

  • #2
Het is je gelukt :!:
Vermoedelijk blijft 1 van de inlaatkleppen open staan.
Dit is het onderdeel wat de watertoevoer opnt, is een dubbele inlaat.
artnr 08-6311
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Pak een dikke schroevendraaier.
Pak deze bij de steel vast ik tik een paar keer op het inlaat ventiel/de kleppen.

Vaak zijn deze vast gaan zitten door te veel aan kalk en met een paar tikken met de achterkant van een schroevendraaier schieten ze weer los.
Wel kan het probleem terug komen dus even een beetje ontkalker in de leiding gieten (wel eerst het water er uit laten lopen) en daarna goed spoelen.

Het kan natuurlijk ook zijn dat het ventiel defect is of niet goed wordt aangestuurd maar dan moet je, als je er geen verstand van hebt, toch naar de reparateur.

Suc6

Gerrit Bakker
 

Co de Witgoedman

  • #4
Indien bovenstaande juist zou zijn, dan toch het ventiel vervangen, kalk vreet nl ook de as aan en het probleem komt gegarandeert terug.
Bovenstaande reactie zal nooit door een monteur aanbevolen worden.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Klopt, ik verkoop ook veel liever een nieuw ventiel dan weet ik tenminste zeker dat de klant over een week niet belt van "hij doet het al weer niet"
Maar ja dan kom je bij een gezin met 2 of 3 kleine kinderen en heb je geen passend ventiel in de auto liggen, ze zitten al een paar dagen zonder en de bergen wasgoed komen al boven de machine uit en wat doe je dan?

Juist een noodoplossing zoeken om deze mensen toch voort te helpen en niet nog een dag in de puree laten zitten.
Ik doe dat tenminste wel en heel vaak kun je zo de klant wel voort helpen.

suc6

Gerrit Bakker
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu