Bosch WFS 4030 stopt bij hoofdwasprogramma

Woost

  • #1
Hoi techniekers,

Bij mijn Bosch wasmachine de WFS 4030 doet het volgende probleem zich voor.
Als er een wasprogramma gestart wordt begint hij eerst met afpompen. Gaat daarna door met het voorwas programma waarbij hij water vult en de trommel een aantal keer links en rechts om laat draaien.
Dan stapt de programmaklok door naar het hoofdwas programma en blijft het stil, de trommel gaat niet draaien en na enige tijd beginnen de centrifugetoerental leds 600 en 900 te knipperen.
Dit probleem gebeurt bij ieder programma dat ik kies ook als ik alleen een centrifugeer programma kies dan begint hij eerst met afpompen gaat daarna verder met centrifugeren de trommel draait ongeveer één minuut en je ziet dan de programmaklok iets verdraaien en dan stopt dit programma ook, de centrifugetoerental leds 600 en 900 gaan dan ook weer knipperen.
Om de deur te kunnen open moet ik de programmaknop naar de P stand draaien en als dan het water afgepomt is kan de deur geopend worden.

Wat zou een mogelijk probleem kunnen zijn en hoe dit heuvel te verhelpen.

E-nr WFS4030/01 FD 7310 00312


Alvast bedankt
 

Toon

  • #2
Kontroleer de koolborstels eens, <15mm vervangen.
 

Woost

  • #3
Hoi Toon,

Bedankt voor je snelle reactie.
Ik heb net de motor nog gedemonteerd en één koolborstel is nog maar ongeveer 5 mm. lang. Dus het ziet ernaar uit dat dit inderdaad het heuvel is.
Nu heb ik nog één vraag:
De kunststof ring waar de koolborstels op gemonteerd zijn dient deze compleet vervangen te worden of kunnen de koolborstels los vervangen worden. Het koperdraadje wat aan de koolborstel vast zit is namelijk gesoldeerd aan een contactpunt op de kunststof ring.

Groetjes
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Meestal moet de ring ook vervangen worden, noteer alle gegevens op het typeplaatje van de machine en neem die mee naar de onderdelenhandel, er zijn soms vervangers te koop.
 

Woost

  • #5
Toon,

Geweldig ga ik doen, bedankt.
 

Toon

  • #6
Ook Jan bedankt! :wink:
 

Woost

  • #7
Julli worden beide bedankt!!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
:wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu