Bosch Wasmachine WFS 4030/02 stopt tijdens programma

Marcusprins

  • #1
Mijn wasmachine (Bosch Silence WFS 4030/02) stopt tijdens het programma. Hij stopt steeds op verschillende momenten. Wanneer we dan op het start-stop knopje drukken, vervolgt hij gewoon weer het programma. Hoe kan dit? Kan het ook door versleten koolborstels komen?

Heb een beetje de pest in, want ik heb kort geleden met succes de lagers en de simmer ring vervangen. Trommel draait weer als een zonnetje, maar nu dit weer. Verspilde moeite?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
U kunt de koolborstels even controleren, ze dienen minimal 15 mm lang te zijn anders vervangen.
 

Marcusprins

  • #3
Tijdens het vervangen vd lagers heb ik koolborstels gecontroleerd. Die waren inderdaad wel aan vervanging toe. Ze bleken niet los verkrijgbaar. Moest € 79,- betalen voor een complete kap inclusief koolborstels. Is een beetje duur. Heb inmiddels op dit forum gezien dat het ook voor 50 euri moet kunnen. Dat is het me wel waard, maar dan wil ik wel enige zekerheid hebben dat het euvel daarmee verholpen is. Heb ik dat niet, dan koop ik liever gelijk een nieuwe wasmachine (deze is ook al weer 13 jaar oud oid). Mijn vraag is dus:

Is er reden om aan te nemen dat het spontaan stoppen van mijn WM wordt verholpen door het vervangen van de koolborstels?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Tja, die zekerheid kan ik u afstand niet geven.
U zou kunnen proberen bij een witgoedzaak met reparatieafdeling de koolborstels bestellen en vragen of u ze terug kunt doen wanneer dat de oorzaak niet is.
Als u daar een nieuwe machine koopt doen ze meestal niet moeilijk.
 

Marcusprins

  • #5
Hi,

Bedankt voor het meedenken! Ik ga dit zeker overwegen.

Met vriendelijke groet,

Marcus Prins
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu