Bosch wfk 2800 aanzet tot centrifugeren

Moosje

  • #1
Betreft: wasmachine Bosch wfk 2800 fd 7701 00234

Beste mensen,

Sinds een week doet mijn machine alleen nog maar in elk programma na de nodige handelingen - zoals water nemen of wegpompen - in plaats van normaal langzaam draaien bij de verschillende was en spoel programma's, een aanzet tot centrifugeren en slaat binnen een seconde weer af.

M.a.w. elke draaibeweging bestaat uit aanzet tot centrifugeren en gaat door naar de volgende aanzet enz. en dat zowel in voorwas, hoofdwas, spoelen en centrifugeren.
Is de langzaam draaibeweging van de motor zelf kapot: koolborstels of nog erger?
Of is de print naar de filistijnen en geeft alleen nog maar de verkeerde info aan de motor?
Heeft iemand een bruikbare tip?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Hetzij dat de electronic geen tacho signaal van de motor krijgt , maar waarschijnlijker is een kortsluiting op de stuurtriac van de motorsturing.
 

Janavg

  • #3
Het simpelste is toch je koolborstels eens bekijken. Sluiting in print lijkt mij niet waarschijnlijk. Machine zou dan namelijk in de hoogste toerental gaan en vervolgens dit onderbreken.

succes jan
 

Moosje

  • #4
Alvast bedankt voor jullie reacties

Heb de koolborstels eruit gehaald en weer recht geslepen, ze waren nog behoorlijk groot (meer dan 1 cm) en nu geeft de machine na de was met gelijkblijvend probleem foutmelding 4 en een knipperend wasverzachterlampje.
En nu...?
Tot wederlezens... jos
 

Janavg

  • #5
Deze storing geeft aan dat de motor niet goed draait.

Je heb de koolborstels toch niet recht afgeschuurd? 1 cm is niet veel.
Ik blijf bij het koolborstel verhaal. Het lijkt mij het beste dat je deze gaat vervangen.

Jan
 

Moosje

  • #6
Nee keurig halfrond zodat ze m.i. maximaal contact kunnen maken, leek me een goed idee.
De duitsers zeggen triac storing en dan kost die modulen 260 euro en ik kreeg de tip de stroomdoorlaat van de borstels te meten als de motor belast wordt dus ik heb nog hoop op borstels (alleen al vanwege de prijs...).

Groeten... jos
 

Janavg

  • #7
Nog een keer door de lengte van 1 cm is de contact druk waarschijnlijk niet voldoende vervang nu gewoon je koolborstels. Dit is het goedkoopst zou het nu wel uitdraaien op een nieuwe module dan moet je binnen afzienbare tijd toch je borstels vervangen.

jan
 

Moosje

  • #8
Ok ik zal nog een keer braaf zijn dit jaar en je reactie op waarde schatten en koolborstels bestellen en uitproberen. Heb je een idee wat die ongeveer mogen kosten.
Bedankt voor alle moeite en een goede roetsch ins neue jahr.
 

Janavg

  • #9
Euro of 20


jan
 

Moosje

  • #10
Beste mensen (en jan)
helaas na de koolborstels te hebben vervangen blijft de machine hetzelfde euvel vertonen en ga ik dus toch maar op zoek naar een tweedehands stuurmodule voor ongeveer 25 euro en dan zien we of we alsnog de machine bij de kringloop moeten dumpen...
groeten...jos
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu