Probleem wasmachine bosch wfk 2800

Baker

  • #1
Een kennis van mij heeft een wasmachine Bosch type wfk 2800.

De machine heeft steeds een foutmelding code 1. Een technieker is langsgeweest en volgens hem moet de ganse elektronica worden vervangen wat honderd(en) euros zou gaan kosten.

Ik hecht er weinig geloof aan en denk dan men er alleen op uit is om een nieuwe machine te verkopen. Iemand een idee of sugesties wat het probleem zou kunnen zijn?

Alvast bedankt,

groetjes

Baker
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het is voor een forum nooit te beoordelen, wat de reden is waarom een monteur een bepaalde diagnose stelt. De monteur is bij het apparaat geweest, en heeft gezien wat er aan de hand is.

De bewering dat hij er alleen op uit is om een nieuwe machine te verkopen, is een soort beschuldiging, die bij de witgoed-specialisten niet lekker ligt, want dat zijn namelijk collega's van hem, ook monteurs dus...

Toch zullen ze vast wel bereid zijn te proberen je te helpen, mits het om een poging gaat om zelf de storing te verhelpen, en niet om bewijsmateriaal te verzamelen om de monteur mee om de oren te slaan.

Om vast een voorzetje te geven:

Bij een iets ander model Bosch wasmachine zag ik dat foutcode 1 betekent:
Watervultijd langer dan 4 minuten.
Auquastop fout (indien van toepassing)

Als mogelijke oorzaken:
- Waterkraan gesloten;
- Zeef verstopt;
- Waterdruk te laag.

Indien die zaken in orde zijn, zou het inderdaad kunnen zijn dat de elektronica defect is.

Een en ander onder voorbehoud dat deze code bij de machine van je kennis hetzelfde betekent, daarover kunnen alleen de witgoedspecialisten wat zeggen aan de hand van het volledige E-nummer en het FD-nummer, dat je dus nog even op zou kunnen vragen bij die kennissen.

Zelf beschik ik niet over de documentatie van deze machine.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu