Bosch WAE28160NL/05 _ Schokdemper uitboren

Moer65

  • #1
Bij deze wasmachine van Bosch moet men, om de schokdemper te vervangen, de bevestiging aan de kuip uitboren met een 13mm (13,2mm om precies te zijn) boor.
Op zich zou dat geen probleem moeten zijn. Echter het uit te boren deel zit halverwege de machine, ong 300mm van de voorzijde. Een standaard 13mm boor is ong 150mm lang. Ingespannen in de boormachine kom je niet op de plaats waar je moet uitboren. Je moet nl ook nog recht boren en de kop van de boormachine loopt tegen de kuip aan en verhindert recht boren.
Je hebt dus een boor van ong 300mm lang nodig. Ze zijn er natuurlijk wel, maar kosten een relatief vermogen, althans ik heb er geen gevonden voor prijs die ik voor min of meer eenmalig gebruik wil betalen.

De vraag is : Klopt het dat men in principe een lange boor nodig heeft of zijn er andere mogelijkheden en/of trucjes om met een normale standaard 13mm boor de klus te klaren.
 

Pap

  • #2
Asl de kuip er uit is kun je er wel bij
 

Rusako

  • #3
Aan de voorkant het paneel los manchet los en van de voor kant kunt U alles boren! even voor zichtig te werk gaan gaat het U best lukken :wink: suc6
 

Moer65

  • #4
Bedankt voor de reacties

Het is een week geleden dat ik de voorkant/manchet en de schoor die er ook nog zit, heb los gehaald. Ik heb toen met de boor in mijn boormachine gekeken hoe ik bij de uit te boren plug kon komen. Voor zover ik me nu herinner, komt de kop van de machine tegen de kuip als de punt van de boor tegen de uit te boren plug staat. De positie is dan niet recht maar schuin t.o.v de uit te boren plug, omdat de boorkop tegen de kuip komt.

Rusako's antwoord laat mij twijfelen of ik het goed heb bekeken. Ik ga van de week opnieuw de voorkant etc eraf halen en checken.

@Pap: Als het wel klopt heeft het niet zoveel zin om de kuip uit de machine te halen, de boorkop blijft tegen de kuip komen en de boor staat niet recht op de uit te boren plug.
 

Rusako

  • #5
Wij doen het altijd zo,niet met een lange boor of zo Misschien dat er een verschil zit in een boormachine! maar het lukt als je hem vanaf de voorkant boort (boor voorzichtig en aan de rechter zijde even het tuitje los koppelen) KUIP NIET ER UIT DIT IS ONZIN EN VEEL WERK suc6
 

Moer65

  • #6
Ja dat kan idd ook, de boorkop te groot. Kan/wil Rusako aangeven welk merk/type boormachine hij dan gebruikt. Of moet ik ervan uit gaan dat bij een Bosch wasmachine natuurlijk een Bosch boormachine gebruikt moet worden :lol: . Maar ook bij Bosch zijn er tig modellen.
 

Rusako

  • #7
Tja,het is toevallig wel zo :lol: maar dit kan ook met mijn snoerloze dan lukt het ook(makit..) :wink: suc6.
 

Moer65

  • #8
Bij de buurman de Maki.. geleend. En idd het gaat. Mijn De W... is een fractie breder, maar nu ik het een keer uitgevoerd heb denk ik dat het mijn boormachine ook wel gelukt zou zijn. Kwestie van durven.

Bij het uitboren van de eerste plug, begon die plug mee te draaien, ik was zo ongeveer halverwege de schokbreker. Er werd dus niets meer uitgeboord. Geprobeerd met een tang het andere eind vast te houden. Dat ging eigenlijk niet. Uiteindelijk met een lange M10 bout de plug eruit geslagen. Dat gaat best stroef en je moet flinke klappen met de hamer geven.
De ander plug viel er zo uit, dat viel dan weer mee.

Bij de oude schokbrekers gaan het toch nog best stroef om ze in te drukken, dan wel uit te trekken. Behalve de eerste één, twee centimeter, die beweeg je zo op en neer. Dat is dan ook het kenmerkende verschil met de nieuwe. Ik neem aan dat dit het teken is dat ze aan vervanging toe zijn.

Rusako bedankt voor je hardnekkigheid dat het met een gewone boor moet gaan. Maar ik denk toch dat een lange boor wel makkelijker zou werken, zelfs voor de profi.
 

Rusako

  • #9
Mooi dat het gelukt is :P (we proberen altijd op de goedkoopste manier voor de mensen klaar te staan! :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu