Bosch vaatwasser SMI65M55EU start niet op

Bart360

 • #1
Bosch vaatwasser E-Nr. SMI65M55EU/38 FD9107, 00084.
Bij indrukken Aan/Uit knop is het begin van de initialisatie zachtjes te horen, zoals gebruikelijk. Voor mij lijkt het alsof de init niet volledig kan worden afgemaakt. Het display blijft nu zwart met uitzondering van twee gelijktijdig knipperende rode ledjes. Dit zijn het kraantje samen en gelijktijdig met het spoelmiddel zonnetje. De betekenis van de genoemde combinatie van knipperende ledjes kan ik niet vinden.
Na blijven proberen met deur Open/Dicht en Aan/Uit drukken lukt het tot nu toe om op enig moment het apparaat normaal te laten opstarten. De afwas wordt volledig en correct gedaan. Wanneer tijdens de afwas de deur wordt geopend dan bevriest het display met de resterende tijd en is de afwas cyclus afgebroken.
De foutcode kan ik nergens vinden. Wat kan dit veroorzaken en in welke richting moet ik de machine in?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bart360

  • #2
  Geacht forum,
  De foutcode heb ik nog steeds niet gevonden. Op intuïtie de deur opengemaakt en een draadbreuk gevonden bij de rechter onderkant deur. Zie foto. Breuk herstelt en machine werkt weer volledig. Ik meen er goed aan te doen dit terug te melden.
  Succes!

  Bosch VW draadbreuk2.jpg
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu