Bosch SHV46A03EU/17 vaatwasser FD 8207 830086

Misty

  • #1
Sinds 2,5 jaar hebben we een vaatwasser volledig geintegreerd. In het begin geen problemen, maar sinds een paar maanden is de afwas niet echt droog. Apparaat zoemt erg lang na, terwijl resttijd indicatie op 1 staat (dit duurt makkelijk 1,5 uur) en sinds een aantal weken heeft de afwas soms een grauwe sluier net alsof er allemaal zout op zit of geen spoelglans heeft gebruikt.

De machine wordt net zo gebruikt als eerst, de hardheid v.h. water is niet veranderd. De leverancier verwijst me naar Bosch; hij vindt het maar vreemd :( en op de site van Bosch kan ik dit type niet eens terug vinden!

Wie weet raad?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Heeft u al naar de pomp gekeken, links in de bodem zit een witte halve maan met een schroef, dit is de pompdeksel, haal deze los en kijk of er iets raars, zoals glas (voorzichtig), broodzaksluitertje oid in zit.
 

Misty

  • #3
??? Compleet a-technisch: binnenkant of buitenkant?

Binnen in de machine zit wel een halve maan maar in het midden waar ook de zeven zitten. Als ik de zeven er uit haal zie ik een wit gedeelte (waar ook wat water in staat) en een grijs gedeelte.

Allebeide hebben schroeven.......
 

Co de Witgoedman

  • #4
In uw geval kunt u het dan beter laten doen, beter geld uitgeven en goed hersteld, dan zelf verkeerd doen en grotere problemen hierdoor krijgen.
 

Misty

  • #5
OK in ieder geval bedankt voor de snelle reactie :D
 

Co de Witgoedman

  • #6
Ik mis hierboven nog wat........

Onderin de bak met het filter zit links de halve maan (dit is de pompdeksel) met 1 torxschroef vast. Hier zit vermoedelijk het probleem in...
 

Alex99

  • #7
Ik had een soortgelijk probleem met een Bosch 4732. Werd niet droog en ook programma in de war.

Aan de zijkant bij mijn machine zat een vlotter vast door eiwitten in voedsel. Gevolg van energie zuinige machines met weining spoelwater. Na schoonmaken was dit probleem opgelost.

Moest hier wel een aantal zaken voor demonteren voor ik dit vlotterdeel kon demonteren. Ik heb toen de monteur laten komen, echter daarna zelf ook een keer gedaan.

Alex
 

Misty

  • #8
Het stomme is dat we altijd op hoge temperatuur hebben gewassen en nu een beter resultaat krijgen (afwas wordt tenminste weer droog!!!) als we op de eco stand wassen.

Co, we hebben ook bij de pomp gekeken maar konden niets vinden, de zeven nog maar eens weer schoongemaakt en toch krijgen we soms een afwas die wel droog is of nat, afhankelijk van programmastand maar witte aanslag.

Volgens mij is het zout want als ik uit een kopje drink is het wat zoutig.

Zit flink te balen want de machine is nog maar 2 jaar oud. Wat kan het probleem nu zijn ?????
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #9
Dat van dat zout en witte aanslag hebben we eerder gehad op het forum... Was het niet iets van een lek afsluitdeksel van het zoutreservoir, Co?

Ik kijk alvast even of ik het ergens kan vinden!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #10
Ja, gevonden:

Mogelijke oorzaken bij de betreffende machine in deze oudere topic Vaatwasser Bosch SMS3452 zoutverbruik:

- Lekke afsluitklep van het zoutvat

- Afsluitrelais op de zoutpot is defect

Test eens met 3 in 1 blokjes (zoutreservoir dus leeg maken) of het dan wél goed gaat!

En informeer eens bij je leverancier of er een coulance regeling mogelijk is voor dit probleem. 2 Jaar is wel erg kort!
 

Misty

  • #11
De 3 in 1 blokjes heb ik al geprobeerd (zie boven) en het is ook niet altijd maar af en toe, en toevallig ook 1x meegemaakt met die witte aanslag.

Onze grootste ergernis is dus die natte afwas; behalve op de eco stand, af en toe de witte aanslag, en dat de machine op de gewone stand (dus hogere temp.) wel 2 uur staat te zoemen.

Als we 'm openen staat er een 1 (resttijd....) maar dit duurt dus langer dan 1 minuut. Mijn leverancier zegt doodleuk bel zelf maar met Bosch! Wat nu? Dan kan ik dus o.a. de voorrijkosten betalen enz.
 

Co de Witgoedman

  • #12
Vul uw naglans eens bij, dit is van essentieel belang voor het nadrogen en controleer of de dop van het zoutvat goed dicht gedraaid is.
 

Misty

  • #13
Spoelglans wordt regelmatig bijgevuld en de dop van het zoutvat zit goed dicht. Vind het zo vreemd dat de machine zo lang blijft zoemen en continue een 1 geeft.

Dit is alleen bij het auto programma. Als ik de knop uit doe en weer aan geeft hij weer een ander getal; vanavond 25. Snap er helemaal niets meer van en begin te denken dat het programma "in de war is" Dit is toch idioot voor een jonge machine?
 

Co de Witgoedman

  • #14
Is uw toevoerkraan wel in orde, controleer deze eens.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu