Bosch vaatwasser SBV99T10NL/86 toevoer en glasmiddel knipperen

Jjvalstar

  • #1
Ik heb een Bosch SBV99T10NL/86 vaatwasser, geen display en watertoevoer en glansmiddel knipperen.

Kraan was inderdaad niet goed, druk is nu goed. Heb de spanning gemeten (AC) voor het waterventiel wat in de beveiliging zit (dicht bij de kraan). De spanning is 23,8 terwijl denk ik deze 230V zou moeten zijn toch?

Iemand een idee wat het kan zijn?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Nou er staat geen spanning op het ventiel bij de kraan als het apparaat niet aan staat. Maar jou lampjes wijzen op een communicatiefout tussen de electronica onderin en de displaymodule bovenin. Dit kan komen uit een kabelbreuk uit de deur bij het scharnier punt. Trek deze na en kijk of er een kapot is. Het kan ook komen dat een van de twee printplaten defect zijn. Je zult dan moeten meten of er de benodigde spanning van onder naar boven loopt. Is die aanwezig dan is je bedieningspaneel kaduuk is die niet aanwezig dan is in principe de printplaat beneden kaduuk. Maar deze storing kan heel tricky zijn. Het kan ook zijn dat er een vermogenscomponent ergens spanning wegtrekt door een defect. Zo heb ik ooits een hele dag gezocht naar het probleem maar het niet gevonden uiteindelijk en het opgegeven, nadat ik alle printen had vervangen al. En alle kabels 26x gecontroleerd had.

Screenshot_20220624-223607_Acrobat for Samsung.jpg


Deze 13.5v (DC) van onder naar boven moet je zoeken tussen contact 1 en 3. Blijkbaar zit er dan een operating module bij jou type, en die 3 polige daarboven gaat naar het display, ik heb het zo nog nooit gezien maar kan ook zijn dat het schema het als verschillende modules uitbeeld maar bij mijn weten zijn het er maar 2, onder 1 en boven 1. En die 13.5v moet er staan.

Meestal is bedieningsmodule kaduuk of draadbreukje.

Screenshot_20220624-223429_Acrobat for Samsung.jpg


Het kan ook een fatal error zijn in het zeoliet systeem bij zeoliet vaatwassers, dan is meestal de pot lek, dit is niet zelf te repareren en is streng beveiligd vanwege brandgevaar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu