Bosch vaatwasser piept na enkele minuten

AMWN

  • #1
E-nummer:
SMV85M23EU/38

Sinds afgelopen weekend werkt de vaatwasser niet meer. In eerste instantie wordt het programma nog gestart en niet volledig afgerond, maar nu wordt geen enkel programma meer gestart.

Probleem
  • 1. Bij starten van een programma hoor ik volgens mij het gebruikelijk geluid van wat tests (circulatiepomp?) en afpompen van water. Dit lijkt nog goed te gaan.
    2. Vervolgens wordt er water gevraagd. Dit komt binnen in het labyrinth. Deze loopt vervolgens helemaal vol.
    3. Zo vol zelfs, dat het vervolgens vanuit het labyrint, het water via het grote gat de vaatwasser in gaat. (dit lijkt me een overloop beveiliging?)
    4. En dan begint de vaatwasser te piepen. Om de seconden ca. 20 seconden lang.
    5. Vervolgens wordt het direct afgerond. Vaatwasser geeft een piep van einde programma. Bij openen staat deze de timer op 0:00.
    6. Al met al lijkt het heel ver goed te gaan, maar wordt het klepje om het water naar de vaatwasser toe te staan niet opengezet.
Wat heb ik zelf al gedaan
  • 1. Toen de machine af en toe nog werkte, de machine gereinigd met soda. 2x het 70 graden programma gedraaid. Hiervan werd het helaas niet beter.
    2. Machine open gemaakt, het labyrinth gedemonteerd en gereinigd zover als mogelijk. Ik heb geen chloor-bad gemaakt maar met kokend water etc. heel veel vuil kunnen verwijderen. Het flottertje in het labyrinth is zoals altijd het meest vuile stuk, deze niet volledig schoon gekregen, maar wel een verbetering.
    3. De leidingen visueel gecontroleerd. Bij starten van programma zie ik hier gewoon water door heen stromen. Water afpompen en water opname naar labyrinth zie ik goed gaan.
Mogelijke oplossing
  • 1. Zou een defecte flowmeter de oorzaak kunnen zijn? Ik heb deze visueel gecontroleerd, en glasje is intakt, en ook het draaitje in de flowmeter lijkt intakt.
    2. Wat betekent het piepen precies vlak na starten van programma?
    3. Welke opties heb ik nog meer om te onderzoeken?
 

AMWN

  • #2
Ik zou inderdaad de flowmeter vervangen. Succes!
 

AMWN

  • #3
Bedankt voor het meedenken.
Dit heeft inderdaad het probleem verholpen! Vaatwasser draait weer als een zonnetje.

😉
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu