Bosch vaatwasser neemt geen water meer - 1 minuut

Haysteegs

 • #1
Ik heb een Bosch vaatwasser (SGV58M03EU/10 FD 8705 000086) welke op 1 minuut bleef staan en er zat nog vuil water in.
Na een reset heb ik de machine herstart en de pomp werd af en toe geactiveerd. Het water was daarna wel zo goed als weg. Eerst dacht ik dat de afvoerpomp kapot was omdat deze het maar af en toe deed. Pomp vervangen maar probleem bleef bestaan.

Toen ben ik gaan googelen en op dit forum uitgekomen. Als snel bleek dat meerdere mensen dit probleem hadden en dat de niveaukamer en het labyrint schoongemaakt moeten worden. Dit heb ik dus vanmiddag gecontroleerd en inderdaad zat er linksboven veel troep. Het kostte me veel moeite om dit schoon te krijgen (chloor, soda en HG ontstopper) maar uiteindelijk is dit gelukt. Ook de niveaukamer schoongemaakt. Deze is nu vrij van alle smurrie en kalk.

Alles weer gemonteerd en de machine weer aangezet, maar het probleem blijft.
De afvoer pomp begint te pompen en blijft dit doen (met pulsen van tussen de 1 en 5 sec) en het programma start niet.

Weer verder gaan kijken op het forum en toen kwam ik erachter dat het de aquastop kon zijn. De weerstand hiervan moet rond de 2 kOhm (zo heb ik ergens gelezen) dus die weerstand ben ik gaan meten en deze was 2,1 kOhm. Lijkt mij dus goed te zijn. Toen ben ik tijdens het programma gaan meten of de aquastop überhaupt aangestuurd wordt maar er is geen moment geweest dat ik 230 Volt heb gemeten (heb op de 2 stekkertjes aan de achterkant van de machine gemeten, daar waar de slang de machine in gaat.

Is er iemand die mij verder kan helpen?
Alvast bedankt!

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Neesje

  Specialist Verwarming
  • #2
  Geen water op de bodemplaat?
   

  Haysteegs

  • #3
  Nee, bodemplaat is droog
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu