Bosch vaatwasser glansmiddel lekt weg.

Bart360

  • #1
Beste mensen,

Onze Bosch vaatwasser SMI6702EU/01 is met 4 keer wassen door het glansmiddel heen. Het lijkt niet weg te lekken door de instelring en de vuldop. Ik hoop dat iemand dit eerder heeft gezien en wil reageren. Lijkt me een prima klus voor het komend weekend.

Dank en groet.

Zie ook andere (opgeloste) probleem aan deze vaatwasser (moderator):
Bosch vaatwasser laagje water
 

Janavg

  • #2
Oorzaak is de zeepbak. Hierin zit een soort van hevel welke niet meer goed functioneert. Je kunt proberen om voorplaat van de deur te halen en op het heveltje te tikken. De beste oplossing is om de hele zeepbak te vervangen.
Onderdeel nummer is 068952 kost 54 euro.


Groet en succes jan
 

Bart360

  • #3
Weer een snel antwoord, bedankt Jan. De Bosch Quickfinder geeft mij 068948 voor het komplete zeepbakje? Ik weet nu in welke richting ik moet zoeken en ga zaterdag de deur in. Ik laat de uitkomst/oplossing zeker weten.
Groet, Bart.
 

Janavg

  • #4
Zeep bak is omgenummerd
jan
 

Bart360

  • #5
Na een week Glansmiddel nog niet op. De tip van Jan om het heveltje een soort vlottersysteem los te tikken heeft de werking weer hersteld. Vervangen van het hele zeepbakje kan altijd nog.

De kracht van dit forum vind ik echt dat je naar de juiste plek wordt gedirigeerd om je probleem/defect op te lossen. Enige aanleg tot handigheid en niet bang zijn om ergens in te duiken helpen zeker ook.
Hartelijk dank voor de reacties. Klus geklaard. Bart.
 

Janavg

  • #6
Bedankt :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu