Bosch vaatwasser laagje water

Bart360

  • #1
Forum,
Onze Bosch vaatwasser SMI6702EU/01 wast prima, geen water laagje direct na het wassen. In circa 20 minuten komt er schoon water tot net boven filter niveau naar boven. Soda aanbeveling 2x gedaan. Met een reset instelling pomt het keurig droog. Toch dan weer na circa 30 minuten iets meer water net onder filterniveau. Heb ik misschien een water inlaat probleem?
Suggesties welkom. Machine circa 9 jaar jong. Tot nu toe alleen 2x het labyrint links moeten reinigen wegens vervuiling en dus overloop/lekkage.

Tweede ongemak: Het spoelglansmiddel is na 3x wassen op?
Ik noem het maar vast mocht er een verbinding zijn tussen de twee problemen.
 

Janavg

  • #2
Het magneetventiel 151868 functioneert niet naar behoren. deze sluit niet af waardoor het resevoir aan de rechterzijde van de machine leegloopt.
Ventiel vervangen probleem opgelost.

jan
 

Bart360

  • #3
Jan,
Bedankt voor je reactie compleet met partnummer. Het magneetventiel zit ook rechts neem ik aan.
Bart.
 

Janavg

  • #4
Klopt zit rechts onder aan het waterreservoir.

Laat even weten of het gelukt is.


Jan
 

Bart360

  • #5
Ja, onderdeel gevonden op de Bosch Quickfinder.
Ik ga dit weekend de machine in, even kijken wat ik ter plekke aantref voordat ik het onderdeel bestel. Ik zal de voortgang melden.
 

Bart360

  • #6
Jan, de prognose was helemaal goed. De bevestiging van het rubber afdichtklepje was van het asje doorgeroest. Dit asje wordt door de elektromagneet bediend. Ik heb een noodoplossing gemaakt. Het asje was te redden, het rubber klepje ook. Door het asje uit te boren en daar een rvs parkertje in vast te zetten en het klepje weer op de schroefkop te klemmen werd weer een enigszins flexibele koppeling gekregen tussen klepje en as.

Dichtgesmeerd met siliconenvet en gemonteerd, getest en als een zonnetje. Heeft vast niet het eeuwige leven, maar voor nu ... Nogmaals dank voor de tip.

Rest nog het leeglopen van het glansmiddel reservoir. Ik maak daar een nieuw onderwerp van, lijkt mij duidelijker.
Bart.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu