Bosch Vaatwasser - Geen warm water - Type: SGS84A02EU/42

Joliet_Jake

  • #1
Hallo,

Na eerst het forum doorgespit te hebben op gelijksoortige problemen heb ik er toch maar voor gekozen om een nieuw topic aan te maken omdat ik mijn "probleem" niet echt tegen ben gekomen.

Ik ben in het bezit van een Bosch vaatwasser, SGS84A02EU/42.
Sinds wordt het water niet meer warm (in willekeurig welk programma).
Inmiddels heb ik al een reset uitgevoerd, maar dit heeft niet geholpen.

Vervolgens heb ik de zijwand (links) verwijderd. Na het inschaken van de machine zie ik dat de reservoirs keurig netjes vlot worden gevuld. Als de reservoirs zijn volgelopen zie ik het water naar beneden stromen en twee vlotters (onder in de machine, één met een blauwe pen en één met een rode vlotter) worden kort daarna geactiveerd.

Het water blijft echter koud, geen enkele verwarming.
Wat kan hier het probleem zijn. Ik met mijn lekenkennis denk in eerste instantie aan het warmte-element, maar er zullen ongetwijfeld legio mogelijkheden zijn die de verstoring kunnen veroorzaken.

Misschien is het labyrint wel vervuild, maar ik zie het water goed stromen dus lijkt het mij dat dit niet het geval is. Ik in ieder geval een foto meegestuurd.

Alle hulp is welkom, ook als de storing mogelijk door iets anders wordt veroorzaakt.

 

Bart100

  • #2
Tijdens het leeglopen van de zijkant naar binnen toe, passeert het water langs de drukkamer onderaan. Als deze verstopt is of de buis verstopt is die naar binnen loopt zal de rode vlotter geactiveerd worden waardoor toestel met schokken begint af te pompen. Hierdoor zal er niet voldoende water kunnen genomen worden om de drukschakelaar op de verwaming te activeren zodat de verwaming kan ingeschakeld worden. Oplossing, ofwel drukkamer en buis vervangen (nieuwe drukkamer aangepast) ofwel drukkamer openen en volledid reiniggen, veel succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu