Bosch vaatwasser doet steeds vreemder

Meissie0908

  • #1
Onlangs had ik het over de "knallende waterleiding" bij het opstarten van de vaatwasser en het niet drogen van de vaat. Na diverse tips heb ik een aantal keer de soda methode toegepast. Het knallen bleef, maar de vaat was idd droger.

Nu blijft hij halverwege echter "hangen" en geeft een "zuigend" geluid vanuit het filter. Als ik hier water in gooi (zag ik bij een ander onderwerp) gaat hij weer verder met z'n programma en alles is schoon en goed warm.

Maar gisteren versprong de tijd ineens, en toen ik water bijvulde kwam de tijd er weer bij op?

Alles wederom schoon en warm. En nu staat hij aan (kan het typenummer dus even niet lezen, sorry), pakt het blokje niet en verwarmt matig. Ik wordt er niet goed van. Ik las trouwens over de knallende waterleiding in een ander onderwerp dat dit de waterslang van het filter in de kuip naar de afvoer kan zijn?

En heeft dit allemaal met elkaar te maken? Hij geeft geen foutmelding, en ook het kraantje werkt goed. Wordt het tijd dat ik er toch een vakman bij haal? Ook al is het maar om alles eens goed schoon te maken? Wij zijn daar zelf namelijk niet zo handig in.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
E-nummer en FD-nummer zijn toch écht nodig voor beantwoording, dus dan na afloop programma maar even noteren!

Kun je meteen je bevindingen neerzetten...

Als je niet handig genoeg bent naar je eigen idee, kun je er beter een monteur bij halen, inderdaad.
 

Meissie0908

  • #3
Nummers zijn SGU4695EU/17 en FD8101.

Toen de vaatwasser zojuist een resttijd had van 20 min. sprong hij ineens weer naar 34 min. Normaal gaat hij vanaf 30 min. drogen maar nu vroeg hij ineens heel veel water, wat ook niet meer afgepompt werd.

De machine deed eigenlijk niets meer. Dus heb ik de boel maar gereset, zodat in ieder geval het water werd weggepompt. De machine (en de vaat) was overigens wel heet. Ik ga nu maar even met de hand afdrogen.

Ik hoop dat jullie aan de hand van mijn verhaal enigszins kunnen zeggen wat er aan de hand is, zodat de monteur niet langer bezig hoeft te zijn dan nodig, toch?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het is toch in het algemeen zo, dat monteurs graag aan de hand van je klacht zélf bepalen waar zij naar gaan zoeken.

Is een beetje raar ook, als je als monteur bij een klant komt, en die zegt: ik heb een storing, maar een forum heeft al verteld wat het moet zijn. Dan zegt die monteur gegarandeerd: dat wil ik zelf wel even bekijken.

(Die man weet nou eenmaal niet hoe goed we hier zijn... :mrgreen: )

Nee zonder gekheid, je moet er vertrouwen in hebben, dat de betreffende monteur zijn vak verstaat, anders heeft het geen zin.

Daarbij komt dat we alleen adviezen geven om te proberen het zelf te verhelpen.
Komt er een monteur aan te pas omdat dat niet lukt of te riskant is, dan zwijgen wij verder!

Ik denk overigens, dat je machine van binnen behoorlijk dicht zit (vervuiling), als ik het zo vergelijk met andere identieke problemen. Toch maar monteur, lijkt me in dit geval beter, anders heb je straks een uit elkaar liggende vaatwasser die je niet meer in elkaar krijgt.
 

Co de Witgoedman

  • #5
Advies van een monteur:

Wij zijn over het algemeen niet erg gelukkig indien we ter plaatste komen en het apparaat is voor een deel al uit elkaar gehaald.
Vaak zijn we daardoor langer bezig en moeten meer controleren voordat we klaar zijn.
 

Meissie0908

  • #6
Heb je misschien een richtprijs voor het uitgebreid reinigen van een vaatwasser (onderbouw die later is ingebouwd!!)? Of hoeveel uur neemt zoiets in beslag?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Op ons forum zijn (richt-)prijzen of tijdschattingen voor werk door monteurs niet toegestaan.

Om de eenvoudige reden dat daar niets over te zeggen valt, zonder zelf bij de apparatuur geweest te zijn en te hebben gezien wat er precies aan mankeert.

En omdat, wanneer de monteurs op dit forum een korte tijd zouden opgeven, en de monteur bij jou thuis doet er net wat langer over, deze door zijn collega's hier benadeeld zou worden.
 

Meissie0908

  • #8
De monteur is geweest en heeft dus hetzelfde geconcludeerd als jullie.
In een half uurtje was de klus geklaard en hebben ze de niveauregelaar (of hoe dat ding ook heet) vervangen, deze was helemaal zwart van de aanslag.

Labyrinth was overigens schoon. En hij loopt weer als een trein. Nog bedankt voor jullie tips. De soda methode ga ik uit voorzorg maar elke maand uitvoeren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu