Bosch Silence SMI 3502 pakt geen water

123Benny123

  • #1
Hallo,

Ik wilde vandaag de vaatwasser aanzetten maar hoorde meteen dat hij geen water pakte. vervolgens stopt hij er helemaal mee, hij blijft dan wel aan staan maar het programma gaat niet verder. Hier en daar wat gelezen over de aqua stop. Moet ik die vervangen? uit de kraan zelf komt gewoon water maar het lijkt alsof de aqua stop de aqua stopt... :lol: in principe natuurlijk precies wat de aqua stop hoort te toen lijkt mij maar niet bij het begin van het programma!
Wie kan mij helpen???
Alvast bedankt voor het meedenken! :wink:
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #2
    Je hoorde meteen dat hij geen water nam?
    Toestel moet eerst afpompen.
     

    123Benny123

    • #3
    Ja ik hoor hem brommen maar geen geluid dat er water heen gaat. Hij is helemaal droog, hoeft niet meer te pompen denk ik. Het is een inbouwvaatwasser, vrij moeilijk om hem eruit te halen zonder van alles te slopen...zou het kunnen dat het inlaatventiel verstopt zit? Op een of amdere manier gaat er geen water door de slang naar de vaatwasser.
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #4
    Dan waarschijnlijk water op de bodemplaat , blijft afvoerpomp draaien.
    Of vlotter links blijft hangen door vervuiling en of combinatie van deze twee.
    Door vervuiling stroomt vlotter over.
     

    123Benny123

    • #5
    Heb het nog maar eens geprobeerd. En hem een beetje geholpen om door het was programma te komen en wat blijkt? Hij ging inderdaad ineens afpompen! Daarna hoorde ik het vertrouwde geluid van...water!!! Heel fijn! Hij moest inderdaad nog afpompen! Nu doet hij het weer. Soldeerbout bedankt voor de tijd om mijn berichtjes te antwoorden. En thanks voor de tip met dat afpompen!! Hoef ik niet meer met de hand af te wassen! Hihi!
     

    123Benny123

    • #6
    Hmmm, hij doet het weer niet!
    Precies hetzelfde probleem maar nu lukt het niet meer om het programma zo ver te krijgen dat ie afpompt. ik heb hem los gehaald en de zijkant eraf gehaald, een kijkje in de behuizing laat niet veel bijzonders zien: draadjes lijken allemaal aangesloten te zijn, het water reservoir zit ook driekwart vol (net voorbij de 2e ijzeren stang zie foto)
    ...zit erover te denken om hem weg te doen tenzij jij nog een idee hebt S.oldeerbout?
     

    123Benny123

    • #7
    Dit likt toch wel een natte bodemplaat...ik zie een heel dun laagje water..Is dit heel erg? kan ik hier nog iets aan doen?
    bodemplaat eraf en dan afdrogen en dan weer erop? of is dat niet zo eenvoudig?

     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu