Bosch maxx 7 varioperfect riemschijf zit los.

Trevor

  • #1
Ik heb een bosch maxx 7 varioperfect wasmachine maar daar zit de riemschijf van los. Ik wou hem eraf halen om even te kijken wat er gebeurd is maar ik kreeg de moer niet los. Heb er echt flink kracht op get maar zit geen beweging in. Heeft iemand misschien tips? En weet iemand wat er in eerste instantie mis is met de riemschijf? Alvast bedankt!
7f137709-dd49-4e61-907a-45a3215ec151.jpg
d964ae27-1b38-4689-b30b-4157ff37a0bd.jpg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Kan soms loslopen, maar dan is aandraaien de oplossing en niet losdraaien. Maar hoe heb je geconstateert dat hij los zit ? Want het gebeurt maar heel zelden. Die moer zit om de as van de trommel. Vaker zit het hele gebeuren los in de lagers en kun je dus zowel achter je snaarwiel op en neer bewegen als aan de binnekant de trommel, je as zit dan niet meer vast in de passing van het lager. Want die moer zit niet voor niets zo vast dat is omdat hij alles op zn plek houdt, loctite zit er vermoedelijk ook op.
De enige manier om die los te krijgen is met een grote lange ringsleutel die goed past en daar dan evt een pijpje omheen en rammen met een hamer terwijl je het snaarwiel tegenhoudt door iets door het gat te plaatsen.
 

Trevor

  • #3
Hoe ik geconstateerd heb dat ie los zit is door te zien en te voelen dat ie los zit, Als je de snaar erop doet zit ie scheef en komt de schijf met de zijkant tegen de trommel kist aan. Ik denk dat er iets defect is bijvoorbeeld de as. Maar ik krijg het niet los. Heb natuurlijk het goede gereedschap ervoor gebruikt en zelfs met een slagschroefmachine geprobeerd, maar niks. Heb het ook met de klok mee geprobeerd voor het geval dat.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Evt verhitten dan met een brander.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu