Bosch droger wtl5460 practica stopt na 1 min. met drogen

Jeroeng

  • #1
Hallo, ik hoop dat iemand mij kan helpen.
(Ik heb reeds zeer positieve ervaringen met deze site! Net 2 wasmachines gemaakt via de antwoorden op deze site. Een aeg vervangen koolborstels en een Bosch afvoerpomp vervangen. Toppie bedankt!)

Maar to the point. Mijn wasdroger (Bosch practica wtl 5460/01 FD 7509 00149) stopt met drogen na ongeveer 1 minuut op stand witte/bonte was kastdroog (dit programma draaien we altijd de was is dan goed droog).
Het rare is dat als ik hem op witte/bonte was extra droog zet, hij het droogprogramma wel afmaakt.

Wat opvalt, is dat als hij na 1 minuut afslaat, het lampje start gaat knipperen. Ik druk deze daarna weer in en hij begint weer met drogen, maar na ongeveer 1 minuut stopt hij weer en knippert weer op start.

Dit alles gebeurt dus niet bij extradroog, dan draait hij gewoon door.

Wat me ook opvalt is dat als ik blijf kijken naar het display en hij stopt dus na die minuut, het programma verrandert bv. naar kreukherstellend extradroog en dan na 5 seconden weer naar de normale stand terug valt witte/bonte was kastdroog. Dit kan ook wel eens zeer droog kreukherstellend zijn en de volgende keer blijft hij gewoon op zijn programma staan het wisselt dus.

Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen en dat ik mijn klacht goed heb omschreven.

PS. Alle zeven en sensoren zijn gereinigd met schoonmaak azijn, en er komt wel warme lucht in de trommel en hij draait ook.
Groetjes jeroen
 

Co de Witgoedman

  • #2
Jeroeng schreef:
Wat me ook opvalt is dat als ik blijf kijken naar het display en hij stopt dus na die minuut, het programma verandert bv. naar kreukherstellend extradroog en dan na 5 seconden weer naar de normale stand terug valt witte/bonte was kastdroog. Dit kan ook wel eens zeer droog kreukherstellend zijn en de volgende keer blijft hij gewoon op zijn programma staan het wisselt dus.
Dit duidt op een defecte stuurelectronic, ik zou in uw geval dan een programma kiezen welke wel werkt, uw droger is 11 jaar oud en een nieuwe print is prijzig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu