Bosch condensdroger lekt water.

MideBo

  • #1
Ik heb mijn Bosch condensdroger gedeeltelijk open gemaakt om te kijken waar deze lekt. Ik heb ontdekt (gezien) dat nadat de water opvang bak bovenin de machine behoorlijk vol zit hij deze weer leegt in de condenser. Er komt dan in 1 keer een hele plomp water vrij en het gutst dan aan de bovenkant van de pijp er uit. Het water loopt maar langzaam de condenser in. Iemand een idee hoe dit kan? Werkt dit proces zo?

wasdroger.jpg
 

Arno23

  • #2
Treed dit probleem ook op als u voor iedere droogbeurt zorgt dat de opvangbak leeg is?
 

MideBo

  • #3
Dag Arno23. Uiteraard is aan het begin van de droogbeurt de opvangbak leeg.
Het is de hoeveelheid in 1 keer die de boel laat overlopen. Het loopt aan de onderkant niet snel genoeg weg. Het is wel de bedoeling dat het weer in de condenser loopt?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Het is de stort van de reiniging van de condensor. Waarschijnlijk is de uitgang van de buis vervuilt en dus kan het water niet goed door de condensor lopen. Je zult de condensor bak open moeten maken en alles schoon moeten maken. Het is een tijdrovende klus wel en de hele machine moet ervoor uit elkaar. Als de trommel en het front los is kun je de buis demonteren en dan de deksel van de condensor/warmtewisselaar bak schoonmaken. Alles doorspuiten met een gifspuit met warm water en evt beetje bleek, ook goed tussen de condensor en de warmtewisselaar schoonmaken. Je kunt beide blokken evt optillen en schuin zetten (ben wel voorzichtig met de koelleidingen!!) En dan kun je ook de plaat onder de blokken loshalen en daar alles mooi schoonmaken. Zorg ervoor dat de lamellen van zowel condensor als warmtewisselaar niet ombuigen want dat beïnvloed de luchtdoorstroming. Ik zet zelf altijd een waterzuiger in het pomphuisje daar komt namelijk al het water uiteindelijk uit als je het pompje demonteert. Succes ! Je zult merken dat je droger ook sneller en beter droogt na deze reiniging. Het deurfilter vervang ik meestal ook mee meteen. Evt ook rubber van aansluiting stortbuis.
 

MideBo

  • #5
Dank sleutelmeneer voor deze heldere uitleg. Ik was hier al bang voor...fijn dat je mijn gedachten bevestigd. Voorop de machine staat: Selfcleaning Condenser maar ik denk dat dat niet helemaal het geval is. Ik ga er mee aan de slag. Je hoort nog van me.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #6
Helaas werkt self cleaning 1 nog niet zo geweldig als de bedoeling was. De nieuwe selfcleaning is beter. Maar is nog niet over het complete assortiment uitgerolt.
 

MideBo

  • #7
Na een lange avond stoeien met de droger een positief resultaat! De 1e droogbeurt geheel droog uitgevoerd! Geen lekkage meer! Hopelijk blijft het nu een tijdje goed. Dank sleutelmeneer voor de goede tips. Ik ben blij! groet, Michel
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #8
Was het inderdaad hevig vervuilt ?
 

MideBo

  • #9
Ja, bovenop zat een drek/prut ophoping waardoor het water niet snel genoeg zakte. Is voor nu opgelost maar wat een werk...Mooi systeem dat zelfreinigende....Nogmaals bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu