Bosch Celsius WT 10 geiser valt uit na start

Appelboom

 • #1
Hallo,

Ik heb een Bosch Celcius WT 10 geiser (2011), voor tapwater in douche en keuken. Al een paar jaar valt ie af en toe uit. Het is begonnen tijdens de coronazomer van 2020. Een monteur gaf als oorzaak de waterdruk en heeft toen de kranen van keuken en douche schoongemaakt. Het probleem was er echter niet mee verholpen. De brander is bij het onderhoud in 2021 schoongemaakt en de ventilator in 2022. Het probleem is echter gebleven.

Vandaag is het probleem plotseling verergerd (of er is een nieuw probleem bijgekomen): de geiser herstart continue. Onderstaande is wat er gebeurt:
 1. warmwater kraan open
 2. ventilator gaat aan
 3. vlam wordt ontstoken (je hoort woesj)
 4. het groene vlamindicatorlampje gaat branden
 5. na enkele (1..10) seconden gaat de vlamindicator weer uit
 6. ventilator blijft een 6 seconden draaien
 7. vlam wordt weer ontsteken
 8. vlamindicator gaat weer aan
Het proces blijft zich vanaf stap 5 herhalen totdat je de kraan dicht draait. Het water wordt tijdens dit proces wel een beetje warm.
Soms gaat de rode indicator aan en moet je handmatig resetten. Als de groene indicator aan/uit gaat hoor je een duidelijke 'klik'.

Wat zou het probleem kunnen zijn?
 
 • Waarschuwing
  Klusidee
  Waarschuwing
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Ik zou denken aan een ionisatie probleem, ook een brander hoort niet te starten met een soort van kleine explosie dus er kan van alles mis zijn.

  De meeste geisers zijn alleen door een duskundige van het merk te repareren, ze zijn niet echt door een goed willende knutselaar te repareren vanwege de behoorlijke complexiteit.

  Als de plaatselijke installateur er niet uit komt, kan die de fabrikant waarschuwen eb verzoeken voor een service bezoek. Die hebben alle bekende materialen van het toestel ook bij zich om snel en adequaat het probleem aan te pakken.

  Vr Gr
   

  Dutchhgt

  • #3
  Hallo,

  Mijn Bosch WT10 heeft exact hetzelfde probleem! De geiser is geïnstalleerd in een sta-caravan. Vorig seizoen trad het verschijnsel zo nu en dan op. Nu, na dewinterstop, voortdurend. Heeft iemand dit probleem ooit op kunnen lossen? En belangrijker: hoe??
   

  Onderhoudtje

  • #4
  Hoe is niet te beschrijven, dit soort toestellen bestaat uit meerdere onderdelen die het probleem kunnen vormen. Hier is ook niks nuttigs op te zeggen zonder meer informatie, grote kans dat de originele schrijver een vakman heeft ingeschakeld om het probleem op te lossen.
  Maak zelf even een topic aan met jou problemen en misschien kan iemand je helpen.
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #5
  gezien de nieuwe ketelwet die is ingegaan begin april mag u zelf niet meer aan het verbrandingstechnische deel werken, u zult dus een vakman moeten inschakelen.
   
  • Like
  Waarderingen: Cvolieboy

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu