Bosch afwasmachine waterpomp gromt

Cadis

  • #1
Hey,
Ik ben nieuw op dit forum en kom direct al met een probleem aandraven.
Ik heb op dit forum al van alles teruggevonden over de Bosch afwasmachine en de waterpomp dIe niet goed werkt maar bij het type van mijn Bosch afwasmachine vind ik de schroef niet om langs de binnenkant aan de Waterpompschroef te geraken het is het type SMI5500/05 FD 7605; Mijn machine is al heel wat jaren oud.

Bedankt en groetjes
Cadis
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Waterpomp is wel erg onduidelijk , waterpomp kan zijn afvoerpomp of circulatiepomp.
Deze circulatiepomp , ik neem aan dat u deze bedoelt heeft ook een metalen koelschoep aan de achterkant. Echter zie ik op de tekening dat deze zich in plaatst van aan de zijkant aan de achterkant bevindt.
Bosch 095340
 

Cadis

  • #3
Hey,
Het gaat hier wel degelijk om de afvoerpomp. De machine krijgt water en doorloopt zijn programma tot wanneer er water moet weggepompt worden dan hoor je de pomp grommen alsof ze geblokkeerd zit.
grts
cadis
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Zo te zien aan de voorkant te bereiken onder de deur na verwijderen metalen plaat , precies in het midden.
 

Cadis

  • #5
Bedankt voor de informatie.

Ik heb de afvoerpomp vooraan onder de deur gevonden.
Ik heb ze gedemonteerd maar er zit niets tussen de schoepen, ze draait normaal. Ik heb ze de dan eens geprobeerd door ze aan een emmer water te houden maar ze pompt geen water op of weg. Je kan de schoepen van de pomp, terwijl ze draait, gewoon tegenhouden met een balpen. Ik ga er dus vanuit dat de pomp defect is en heb een nieuwe besteld. Ik hoop dat mijn probleem daarmee opgelost is want een nieuwe machine van 350 à 550 euro of een nieuwe pomp van 40euro is toch wel een mooi verschil.
Ik hou jullie op de hoogte.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu