Boren in vloertegels

JeeBee

  • #1
Hallo,

Wij hebben vloertegels op de wand zitten in de badkamer en nu is mijn vraag wat een goede manier is van boren in die tegels, om het risico van springen van de tegels te verkleinen?
 

Damdam

  • #2
Hallo,
ik denk dat je muurtegels bedoelt, maar is toch hetzelfde.
heb het vorig weekend nog gedaan zo een gaten geboord.
zeker machine NIET op klopboren plaatsen anders springt het glazuur van de tegel en laag toerental draaien anders krijg je zwarte randen rond het boorgat. persoonlijk verkies ik tot gaten van 6mm een goeie accuboormachine, daar het toerental nog beter te regelen is dan van een gewone boormachine.
succes
 

Robke

  • #3
Hoi,

Mijn manier is om schilderstape in een kruis op de tegel te plakken. Zorg dat het midden van het kruis op de plaats is waar het gat geboord moet worden. Zo langzaam mogelijk door het glazuur heen boren. Eenmaal door het glazuur mag het wel ietsjes sneller. Zodra je muur "voelt" kun je indien nodig voorzicht op kloppen zetten. Liever niet, want als de tegel niet goed gelijmd is kan hij loskomen.

Gr. rob
 

Vandermark

  • #4
Ik heb in m'n wc van die zware vloertegels liggen, toen ik daar m'n nieuwe toillet op moest zetten moest ik twee gaten 8mm boren, ik heb toen een speciaal keramiekboortje gekocht maar ik kwam er niet doorheen, zo hard was de tegel.

Toen heb ik de boormachine wel op klopstand gezet en toen was ik er zo doorheen en de tegel was heel :mrgreen:

meteen een goede test dat de tegel goed gelegd was :lol:
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Vloer tegels op de wand, mooi maar snoei hard.

je hebt speciale wolfraam tegel boortjes(lepelboortjes) daarmee kan je door glas en tegels boren maar....
Niet door zgn. keramische tegels daarbij genruik ik altijd een scherpe sds betonboor (5mm) en dan alleen laten draaien totdat deze er doorheen brand kost je wel een boortje en dan met stappen opboren tot de gewenste maar zonder kloppen.

bij geglazuurde vloertegels even het glazuur wegboren nmet een lepelboor en dan een betonboor door de kleiplaat laten boren
en altijd zonder te kloppen totdat je door de tegel bent.
 

Tasma

  • #6
Voor kleine ronde gaten kun je wolfraam boortjes gebruiken.
Voor andervormige gaten kun je wolfraam zaagjes voor in de decoupeerzaag gebruiken, of eerst knippen met een tegelknipper en de kleine hoekjes met een groffe vijl bijwerken, bij grote gaten voor bvb een wcd of schakelaar heb je voor wand-/ vloertegels grote gatenboren voor in de boormachine (zijn in alle diameters leverbaar en werkt perfect)

Om smalle randjes strak en netjes zonder dat er hoekjes vanaf springen van een harde tegel te verwijderen gebruik ik een zaagtafel met diamantzaag (zijn goedkoop in de handel verkrijgbaar).
Tegel ze, LT
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu