Boren in kopse kant betonpalen

Lieke_83

 • #1
Help! Wie geeft mij de tip van de dag om in beton te kunnen boren?

Wij hadden in de tuin een schuur van betonpalen en betonplaten, maar de afmeting en indeling van deze schuur hebben we veranderd.

Nu bestaat onze schuur deels uit oude palen en platen en deels uit nieuwe.

Bovenop de betonpalen willen we houten balken bevestigen (horizontaal). Deze kunnen we dan gebruiken om de regels voor het dak aan te bevestigen.

Omdat het flinke balken zijn, wil ik schroeven van 8mm gebruiken met pluggen van 10mm. Deze moeten 6 cm het beton in. Ik ben speciale betonboren gaan halen. Ons boormachine is niet fantastisch, maar gewoon een klopboor van Bosch.

Op een paar plaatsen moest ik ook aan de zijkant in de palen boren en daar ben ik gisteren zo'n 1,5 uur met 4 gaatjes bezig geweest.

Nu zie ik enorm op tegen het overige boren. Het is bijna niet te doen gewoon :(

Ook zal ik het kozijn voor de deur moeten bevestigen. Hiervoor zijn nog een aantal gaten aan de zijkant van de paal nodig.

Heeft iemand een goede tip voor mij? Gaat het schelen als ik een wat meer profi boor huur voor een dagje? Zou ik het kozijn ook kunnen lijmen ipv boren? Is dat duurzaam genoeg?

(Een aantal palen heb ik wat korter moeten maken en dat ging overigens redelijk eenvoudig met een slijptol met diamantschijf.)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Hamerboormachine is de te gebruiken machine.
  Let erop dat de palen niet scheuren bij het aandraaien van de bout, eventueel een draadeind inlijmen mbv een chemisch anker.
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Beter boor dan lukt het wel
  zorg voor voldoende boortjes die worden snel bot in dat harde prefab
  die boor waar je zo lang mee over 1 gaatje hebt gedaan kan je weggooien die is ondertussen versleten
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Wanneer u gaten in de zijkant boort moet de betonpaal tegengehouden worden met een of ander zwaar ding aan de andere kant van de boorgaten, anders gaat de paal mee trillen en schiet het nog niet op.
   

  Tiho

  • #5
  Als de paal net zo meetrilt als de boor doet zou ik de paal niet vertrouwen in.mijn schuur. Bovendien is duwen al nooit nodig.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Met een boorhamer tril je zo'n paal weer los als hij vast zat, dat geldt natuurlijk alleen als de paal in het zand staat.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Wat is de afmeting van de betonpaal?

  Elk bevestigingsmiddel heeft een bepaalde minimale randafstand. Hou die goed in de gaten. Ook t.o.v. eventuele sleuven in het beton. Te dicht bij de rand boren beschadigd het beton en/of de plug zit niet goed vast.
   

  Sjaan Smit

  • #8
  Goede boor huren anders...
   

  Lieke_83

  • #9
  Nou, goed gereedschap is het halve werk inderdaad. Boorhamer geleend en het leek wel boter, zo eenvoudig waren de gaten te maken.

  :)

  Dank voor alle tips.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu