Boren door beton én hout

Flankie

  • #1
Hallo allemaal,

Om bedrading aan te leggen moet ik vanaf zolder naar de verdieping eronder. Ik heb daarvoor mijn SDS+ boor (18mm), het beton is geen probleem. Echter, ik moet uitkomen in het midden van een systeemwand (gips).
Dat betekent dus dat ik eerst door beton moet boren en dan door de houten bovenregel van de muur die er dus onder zit.
Mijn vraag is hoe ik dat het beste kan aanpakken. Kan ik met mijn 18 mm SDS+ boor door het hout heen komen? Het hoeft niet netjes te zijn, als het hout maar niet in tweeën gedrukt wordt. Gipsplaten verwijderen is geen alternatief (net behangen en er komt een kleine aan).
 

Droid

  • #2
Je komt met een SDS boor wel door hout heen, maar het trilt als een gek. En van de gips blijft waarschijnlijk ook weinig over.

Je zou eerst door de beton kunnen boren, dan met een dunne boor door het hout en gips heen. En dan van de andere kant met een speedboor het gat boren.

Of helemaal van onder naar boven boren, of is dat geen optie?
 

Flankie

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie!
Ik ben denk ik niet duidelijk genoeg geweest.
Ik boor recht van boven naar onder, dus de systeemwand kom ik binnen van boven. Ik boor dus niet door gips heen, maar ik kom uit tussen de gipsplaten in. In de gipsplaat maak ik trouwens uiteindelijk wel een gat voor een inbouwdoosje voor UTP en Coax.
Als ik van onderen wil boren moet ik dus die gipsplaten (plus afwerking/behang etc) verwijderen, en dat zie ik dus écht niet zitten. Gipsplaten zitten er net op maar nu heeft mijn opdrachtgever (mijn vrouw :) ) opdracht gegeven om een tv (plus satellietontvanger dus coax en UTP) hoog aan de muur te maken. Dus gaatje door het plafond, buisje, doosje in het gips etc....
 

Droid

  • #4
Ah zo, eerst boren met de SDS totdat je door de beton bent.

Laatste stuk met een lange speedboor.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Kun je ook meteen met de SDS boor doen hoor, die rammelt er wel doorheen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu