Boorkop reinigen

Marielle1000

  • #1
Hallo,
Ik heb een probleem met mijn boorhamer. Merk Bosch. (Groen) .Enige tijd geleden werkte de SDS snel boorkop niet zo goed de boren gingen er slecht in. Dus heb ik de boorkop in gespoten men WD 40. Maar dat had ik beter niet kunnen doen . De machine doet het prima maar de boren gaan er nu nog slechter in. Hoe kan ik deze kop reinigen ?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Kruipolie erin en dan op de kop houden zodat de rommel die erin zit er uit kan lopen. Zijn de sleuven van de boren wel schoon? Anders kun je die met een staalborstel proberen schoon te borstelen.

Bij een boorhamer wordt ook vaak een potje vet meegeleverd waarmee je het vet dat na verloop van tijd uit de boorkop loopt kunt vervangen. Zie onderstaand filmpje. Het filmpje is in het Russisch, maar zonder gesproken tekst dus prima te volgen :wink:

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Het komt regelmatig voor dat ik een machine krijg waar de boor/beitel niet in of uit de boorkop wil.
Dit doet zich alleen voor als er met vet gesmeerd is, het vet wordt een soort van pasta die je lastig uit de boorkop krijgt omdat het vet de kogels vast houd, het is noodzakelijk de kop te demonteren om hem schoon te maken.
Bij machines zonder vet in de kop heb je geen last van boren die er niet in of uit willen, voor de beitel/boorhouder is speciaal staal gebruikt dat niet waarneembaar slijt.
Lang niet alle fabrikanten leveren vet bij een machine.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Remmenreiniger gebruiken als de kruipolie niet helpt.
Dat lost goed het aangekoekte vet en vuil op.
 
  • Like
Waarderingen: De Bob

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu