Boorgat in betonnen ligger, kan dit kwaad?

dapo

  • #1
Goedemorgen allemaal,

Vanwege de aanleg van een nieuwe elektra groep in de tuin wilde ik graag via de kruipruimte het e.e.a. wegwerken. Mijn insteek was om net boven de fundering te boren.

Ik heb 20mm (doorsnede) boor gebruikt om het gat te boren. A fijn, na een tijdje kwam ik er achter dat ik hoogstwaarschijnlijk (via de buitengevel door de spouw) in een betonnen ligger ben gaan boren dus kwam nergens op uit.

Om in ieder geval dat te repareren heb ik een baksteen verwijderd en heb het boorgat opgevuld met specie en vervolgens weer een baksteen ingemetseld. Nu is het zo dat er een waterkering (folie) tegen de buitenkant van de binnenmuur is geplaatst. Er is dus nu een onderbreking daar waar het boorgat zit/zat.

Mijn vraag is! Kan dit kwaad?

Ik heb een foto bijgevoegd van de situatie na het boren en verwijderen van baksteen.

20230917_192806_1.jpg
 

Sander 1972

  • #2
We boren wel eens vaker door een gevel onder het maaiveld. altijd in een hoek zodat er geen troep naar binnen komt. En daar een buisje strak er in. Maar verder doe ik er bijna nooit wat aan.

Antwoord op jou vraag, nee waarschijnlijk niet. Maar dichten met een beetje kit(naam van een bensinestation en die de brandstof bij de rode f1 auto's verzorgde) kan geen kwaad
 

dapo

  • #3
Hartstikke bedankt voor de reactie. Ik ga het inderdaad waterdicht afkitten met waterkerende folie als extra laag. De huidige folie is wel aardig aan het vergaan dus een spotreparatie kan geen kwaad.

Ik heb het gat nog eens nader bekeken en zeer waarschijnlijk zat ik niet in een ligger... daarnaast opgevuld met specie en dat is knoerthard geworden dus wat betreft een geslaagde reparatie.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
6
12
8

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu