Boomstamlamp 25KG aan plafond

JFW

 • #1
Hallo allemaal,

Als hobby-ist heb ik van een boomstam van 1.5m lang, 15cm in diameter een plafondlamp gemaakt. De stam op zichzelf weegt 25kg en daar komt dan nog wat gewicht bij van de lampen en snoer etc. Best een flink gewicht, als het aan mij ligt, om boven de eetkamertafel op te hangen.

Graag jullie advies hoe ik deze op kan hangen zonder dat het van een plafondlamp een vloerlamp wordt. Keilbouten? Pluggen? Haak met schroefdraad in plug? Haak op plaatje in meerdere pluggen?

Woning is uit ‘92 met een kanaalplatenvloer van 20cm dik waarvan de kanelen 14cm hoog zijn en dus 3cm massief aan de boven en onderkanten.

Zie foto voor een voorbeeld wat ik heb nagemaakt en hoe ik het ook aan twee kettingen op wil hangen. Ik zal dus een manier van ophangen moeten hebben waaraan dus zeker +-15kg per punt moet kunnen hangen.

729FA892-DFE8-4346-8DDB-2B02F6D2150A.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Dat zou zelfs met een goede nylon plug als de Duo Power wel moeten gaan. Zoek naar de belastingstabbelen van de pluggen.

  Screenshot_20230109-081012_Drive.jpg
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  21

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu