Bonfix vorstvrije buitenkraan -demontabel? geen water

Aadje

 • #1
Bij een gerenoveerd huis van een familielid zit een bonfix vorstvrije buitenkraan gemoteerd, Er is geen stopkraan in de waterleiding naar de buitenkraan maar als we de buitenkraan helemaal word opengedraaid komt er geen water uit. Vorig jaar deed de kraan het nog volgens de vorige bewoner. Kan ik deze kraan demonteren? want het is een nogal bijzondere kraan met spindel en keerklep - vraag me af of de kraan beschadigd als ik hem probeer te demonteren.
Komen vastzittende keerkleppen wel eens voor? ik hoop het niet want die zit achter de ingebouwde keuken :( wie heeft ervaring/advies?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rene de klusser

  Specialist Bouw
  • #2
  Een fototje kan vaak meer zeggen dan een verhaal
   

  Aadje

  • #3
  De kraan doet het weer dankzij de tip op loodgieter.info waarin als advies werd gegeven om de buitenkraan open te zetten en binnen in de keuken de kraan enkele keren open en dicht te zetten, door de waterslag duwt het water dan de terugslagklep open. Het rubbertje zat kennelijk geplakt omdat de kraan veelste vast is gedraaid en zo de hele winter heeft gezeten.
  Topic kan gesloten worden.
  Thanks
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu