Boekenkasten en cd kasten door t plafond

Aag

 • #1
We hebben een huis uit 1926.
Op de eerste verdieping hebben we een bibliotheek gemaakt. De kamer is nog 3 bij 4. Langs de wanden staan 6 boekenkast ( 4 aan de ene, 2 aan de andere) in het midden staat een boekenkast van 3 bij 3 vol met platen en cd's.
Er staan ook 2 bureaus in.
T lijkt allemaal gewoon te kunnen staan, maar wordt de vloer nu niet teveel belast?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #2
Dat ligt helemaal aan de opbouw van je vloer, en dat kunnen wij van hieruit niet beoordelen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
 • #3
Ik ben erg benieuwd waarom je denkt dat we op basis van deze info de vraag zouden kunnen beantwoorden?
 

Aag

 • #4
Sorry hoor, ik weet t ook niet vandaar mijn vraag. Ik heb altijd geleerd: er is maar 1 domme vraag en dat is de vraag die niet gesteld is.
Ik maakte me gewoon zorgen over de zwaarte van alles op de vloer en dacht dat hier de vakmannen zaten die er verstand van hadden.

Misschien bestaat er een soort formule voor belasting van een vloer, bv zoveel kilo per vierkante meter. Vandaar de vraag.
Maar in ieder geval bedankt voor de reacties.

Aag
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
 • #5
Er is wel een getal te noemen, maar dan krijg je meteen de vraag: wat staat er allemaal aan gewicht, wat is de overspanningslengte van de vloer en wat voor materiaal is deze opgebouwd.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
 • #6
Probleem is niet dat men het hier niet weet, probleem is dat de opbouw niet bekend is. probeer er eens exact achter te komen hoe uw huis gebouwd is, of eventueel wat foto materiaal, dan kan er wellicht al wat richting gegeven worden.
 

Aag

 • #7
Hartelijk dank voor alle reacties.
De vloeren zijn hout, er zit speling in als je erop springt. De kast met cd's en boeken is een vakken kast van Ikea, soort roomdivider. Ik heb r 1 van gewogen met platen en kom op een gemiddelde van 20 kg per vak, dat betekekent zo'n 500 kg aan platen en rond de 100 kg aan cd's in het midden van de vloer.
De zijkanten met boeken maak ik me niet zoveel zorgen over, ik weet dat je langs de wanden meer kunt belasten. De bureaus staan ook aan de zijkant, zijn wel zware metalen bureaus. Ik maak me t meeste zorgen dus over de vakkenkast met cd's en platen.600 kg dus ong. Door het midden van de kamer.

Constructie vloer? Het huis staat op palen, in rdam. Er is een kruipkelder, begane grind ( hout ), 1e verdieping, grote zolder, nog een zolder halve stahoogte. Hier zie he alle houten balken nog lopen.
Geeft dit meer informatie?

Groeten,
Aag
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
 • #8
Geef eens de maat van de houten balken, de overspanningslengte en de h.o.h.-maat (hart op hart=afstand tussen de balken).
 

Aag

 • #9
Uhhhhh....Hier haak ik af....overspanningslengte? Geen idee, er ligt een vloer overheen....
De kamer is ongeveer 3 bij 4 😎
Joh, allen dank voor t meedenken, maar ik weet echt niet hoe de vloer loopt en waar de balken lopen. Alleen op zolder kan ik ze zien....
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #10
Begrijp ik het goed dat u door het plafond heen wilt ?
 

Petersch1

 • #11
Jan...
???
ik vat um niet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #12
Hoeft ook niet, ik verwacht antwoord van TS hierover.
 

Petersch1

 • #13
Beste Aag,
Ga eens langs bij het gemeente-archief in Rotterdam. Het is mogelijk dat ze nog tekeningen hebben van jou pand. Soms wel/soms niet vanwege de brandschade in de oorlog. maar niet geschoten....
 

Aag

 • #14
Peter, goeie tip, dank je. Zo wie zo leuk!
Gr.
Zag
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu